Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Egyre több kórosan elhízott gyermek van Magyarországon a karantén miatt

A távoktatás és a testnevelési órák, így a napi mozgás hiánya következtében riasztó mértékű elhízás lépett fel a gyerekeknél.

...svg content...Nyíregyháza, 2020. június 23. Izomerősítő torna túlsúlyos gyerekeknek az Életmód táborban a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán 2020. június 22-én. A Kérlek Segíts Alapítvány támogatásával létrejött ingyenes kéthetes táborban a gerincferdüléses gyerekek a Schroth terápiás, a túlsúllyal küzdő gyerekek pedig az Életmód táborban speciális tornagyakorlatokat tanulnak, gyógymasszázsban részesülnek, valamint dietetikai tanácsadáson, személyiségfejlesztő, önismereti és kreatív foglalkozásokon vesznek részt. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

„Nem egy gyerek, aki mértéktelenül fogyaszt cukros üdítőket, nassolni valókat, akár 7-10 kilogrammot is hízott az elmúlt hónapokban” – magyarázta dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati klinikájának egyetemi tanára.

Hazánk világviszonylatban is élen jár az elhízás terén, a lakosság egyharmadának 25 feletti a testtömegindexe, ami azt jelenti, hogy túlsúlyos vagy kórosan elhízott. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Az egyetem weboldalán azt írták, a növekedésben lévő gyerekeknél nem javasolt a klasszikus fogyókúra, ilyenkor a szülőnek arra kell odafigyelnie, hogy a további hízást megakadályozza, hiszen a növekedés során várhatóan a normális testarány magától is helyreáll.

Dr. Szabó András elmondta, míg a szélsőségesen egyoldalú étkezésnek köszönhetően régebben számos betegség jött létre, például tengerészeknél a C-vitamin-hiány miatt a skorbut, vagy a sok hántolt, fehér riszt fogtasztóknál a B1-vitamin-hiány miatt a beri-beri, addig napjaink változatos táplálkozási szokásai alapján nem szabadna vitaminhiánnyal számolnunk, ez mégis gyakran előfordul.

A szakorvos hangsúlyozta, a vízben oldódó vitaminok többsége egészséges tápanyagokkal természetes úton vihető be a szervezetbe.

A D-vitamint ezzel szemben táplálékkal nem lehet pótolni, még ha kis mennyiségben halakban és bizonyos gombákban megtalálható ez a fontos molekula, viszont belőlük annyit nem tudunk elegendő adagot fogyasztani, csakis a kinti, Napon való tartózkodás segítheti.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.