Egyelőre biztos, hogy nem lesz kötelező az FFP2-es szájmaszk

Wuppertal, 2021. január 22. FFP2-es védőmaszkok a Sentias német gyógyászati berendezéseket és termékeket gyártó vállalat üzemében a németországi Wuppertalban 2020. január 21-én. Németországban a mutálódott, a korábbinál gyorsabban terjedő koronavírus megfékezése érdekében műtős, KN95/N95-ös, vagy FFP2-es védőmaszkot kell viselni az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, valamint az orvosi rendelőkben. MTI/EPA pool/Sascha Steinbach
not image

Kulcsár Péter

2021.március.4 - 23:15

Szijjártó Péter a HVG-nek adott hosszabb interjúban arról beszélt, hogy a legutóbbi kormányülésen nem került szóba az FFP2-es maszkok kötelezővé tétele.

Habár korábban azt feltételezték bizonyos források, hogy hazánkban is kötelező jelleggel bevezetésre kerülhetnek az FFP2-es maszkok nyilvános helyeken és közterületeken, a híradások nem bizonyultak igaznak.

Szijjártó Péter külügyminiszter hozzátette, eddig nem hoztak olyan döntéseket, amelyeket nem lehetett betartni, és ezen a jövőben sem fognak változtatni.

A hagyományos ruhaanyagokból készült arcvédők és sebészi maszkok használata mindenhol kötelező lesz, ez annyiban változás a korábbi óvintézkedésekhez képest, hogy eddig mindez az önkormányzatokra volt bízva.