Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Egy végtelenül őszinte nyilatkozat a BL-ből kiesett ferencvárosi kapitánytól

not image

A T-800-as

2020. december 9. - 11:21

Sergei Rebrov egyszerre lehet boldog és szomorú, hiszen a Ferencváros számára véget ért az út a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligát érő a harmadik helyet sem sikerült megszerezniük.

Sergei Rebrov egyszerre lehet boldog és szomorú, hiszen a Ferencváros számára véget ért az út a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligát érő a harmadik helyet sem sikerült megszerezniük.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Ugyanakkor több mint 20 év után ott volt a csoportkörben a Ferencváros, ami már önmagában hatalmas eredmény, és mint azt megtudhattuk, nagy pénzeket keresett a klub a szereplésével. Egy kis szerencsével ez az összeg sokkal nagyobb is lehetett volna.

A mindent eldöntő mérkőzést a Kijev ellen kedd este rendezték meg, amit az ukránok húztak be, így ők mehettek tovább az Európa Ligába, míg a Barcelona és a Juventus a Bajnokok Ligájában folytathatja tovább.

„Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy, büszkék lehetnek magukra, nincs miért szégyenkezniük, hiszen többször is jó játékot mutattak, jól szerepeltek a csoportkörben. Valójában senkinek sem volt korábbról tapasztalata a BL-ben, de a futballistáim felnőttek a feladathoz. Most is szoros mérkőzést játszottunk a Dinamóval.” – idézte a fradi.hu a Ferencváros edzőjét.

„Nehéz az ilyen meccseken sok helyzetet teremteni, ám nekünk 3-4 is volt. Visszanéztem a vitatott szituációt, szerintem büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek. Jól szerepeltünk, a folytatásban pedig a bajnokságra kell összpontosítanunk.” – tette hozzá.

„Mindenki megérezte, hogy ezen a szinten nem szabad sok gyermeteg hibát elkövetni. Ha összehasonlítjuk az első, budapesti Dinamo elleni mérkőzést a keddi, kijevi összecsapással, láthatjuk, hogy sokkal jobban játszottunk Kijevben. Csapatként is nagyon sokat fejlődtünk.”

Rasszista kijelentés gyanúja miatt félbeszakították a PSG BL-meccsét

„Sok szerencsét kívánok a Dinamónak. Továbbra is drukkolok ennek a csapatnak, hiszen közel áll hozzám. Fortuna annak mosolyog, aki sokat dolgozik, annak, aki mindent megtesz a minél jobb eredmény eléréséért. Ilyen a futball, nem mindig sikerül véghezvinni azt, amit elképzeltünk. Továbbra is dolgoznunk és fejlődnünk kell, ha megérdemeljük, akkor kegyes lesz hozzánk Fortuna.”

„El kell ismerni, hogy nagyon jól védekezett a Dinamo. Sok passzal tudtunk volna előre jutni, de ebben a pálya gátolt minket, fagyos volt. Jól szervezett volt az ellenfél védelme. Hogy melyik mérkőzésre vagyok a legbüszkébb? A Juventus elleni idegenbeli összecsapásra és a keddi, kijevi meccsre. Torinóban nagy teljesítmény volt, hogy majdnem végig tudtuk tartani a döntetlent. Ezek a párharcok sokat segítettek a játékosoknak a fejlődésben.”

„Nem gondolom, hogy az volt a Dinamo taktikája, hogy védekezzen, elsősorban a Ferencváros érdeme, hogy a Dinamónak először az 57. percben sikerült komoly helyzetet teremtenie. A Dinamo játékosain is volt egyfajta pszichológiai nyomás, hiszen ha nem nyert volna, rossz helyzetbe került volna a kijevi csapat.”

A jövőben szívesen vezetné még a csapatát a Dinamo ellen vagy elég volt az idei két párharc? „Szerintem helyesebb, ha azt válaszolom, hogy szeretnék még egyszer vagy akár többször is a Bajnokok Ligájában szerepelni a Ferencvárossal. A klub az idén 15 év után először jutott el a nemzetközi porondra, nem szeretne újra ennyit várni.”