18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Videón, ahogy egy rendőr arcon rúg egy megbilincselt nőt

Fotó: Flickr/Thomas Hawk
not image

Borbély Fanni

2021. július 30. - 15:10

A két atlantai rendőr ellen fegyelmi eljárás indult, miután egyikük arcon rúgott egy megbilincselt nőt.

A hétfőn az Instagramra feltöltött felvételen egy nő látható arccal lefelé egy lakás előtt a város Summerhill nevű városrészében, ahol éppen őrizetbe vették, miközben egy családon belüli vitát vizsgáltak – áll a bejegyzésben.

Az ismeretlen nőt, aki ellen nem emeltek vádat, egy őrmester egyszer arcon rúgta, miután úgy tűnt, hogy leköpi a csizmáját és a nadrágját. Az őrmester társa nem reagált az incidensre.

“A videót áttekintve az őrmester cselekedetei elfogadhatatlannak tűnnek, és aggaszt minket az is, hogy az incidens során jelen lévő másik rendőr nyilvánvalóan nem tett semmit”

– áll az atlantai rendőrség hétfői közleményében.

Az őrmestert fizetés nélküli felfüggesztették, míg a rendőrtisztet adminisztratív beosztásba helyezték, közölték a hivatal tisztviselői. Egyikük személyazonosságát sem fedték fel.

Az incidens kivizsgálása folyamatban van. Rodney Bryant rendőrfőnök fogja meghatározni a “megfelelő lépéseket”, amint a vizsgálat befejeződik – írja a New York Post a rendőrség közleménye alapján.

A rendőrök hétfőn érkeztek a helyszínre, miután bejelentést kaptak arról, hogy egy nő fegyvert fogott több emberre. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a rendőrök azonban “aggódni kezdtek” a mentális egészségi állapota miatt, ami miatt a mentősök kórházba vitték kivizsgálásra – közölte az atlantai rendőrség.

“Jelenleg nem rendelkezünk további részletekkel az incidenssel kapcsolatban”

– közölte a rendőrség.