Ötgyermekes apuka is meghalt a koronavírus miatt, segítséget kérnek a családnak

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. április 12. - 19:52

A koronavírus-fertőzésben elhunyt édesapa öt gyermeket hagyott hátra, ami miatt most segítséget kérnek a család számára.

Az RTL Klub híradójában számoltak be a tragikus esemény részleteiről. Két négy, egy hat, egy hét és egy kilenc éves gyermek maradt apa nélkül, akinél olyan súlyos szervi károkat okozott a vírus, hogy már nem lehetett megmenteni.

A férfi néhány hete hunyt el az egyik budapesti kórházban, most ünnepelte volna az 56. születésnapját, így különösen fájó lehet a temetés. „Felesége az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook oldalán keresztül írta le történetüket, míg Almádi Zsuzsa, az alapítvány vezetője azt mondta, a megözvegyült anyában csak az tartja a lelket, hogy a gyerekeket fel kell nevelnie.

Az édesanya és az édesapa szinte egyszerre kapta el a fertőzést, de a családfőt sokkal súlyosabban érintette a betegség, akinél középsúlyos tüdőgyulladást állapítottak meg. Már a légzése is szaporává vált, és miután egyre rosszabb lett az állapota, mentőt hívtak hozzá.

Itt már az anyuka valamit sejthetett, mert megkérte a gyerekeit, hogy búcsúzzanak el édesapjuktól. A gyerekek akkor még csak nem is sejthették, hogy soha többé nem láthatják viszont az apjukat.

Szlávik: az első és a második oltást követően is kerülnek kórházba betegek

Az édesanyát hívták fel, amikor a férfinak már annyira károsodtak a szervei, hogy az szinte visszafordíthatatlan volt. Kommunikálni akkor azonban már nem tudott, így a nő kvázi csak láthatta a férjét, beszélni nem tudott vele.

A családfő imádta a gyerekeit, rengeteg időt töltött el velük, és munka után rögtön haza sietett a szeretteihez. Egy igazi mintaapuka volt, aki mindent megtett a családjáért.

„Ha szeretne segíteni a családon ide utalhat: Anyák az Anyákért Alapítvány MagNet Bank 16200120-18534991 Ha külföldről utalna: SWIFT: HBWEHUHBIBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000 A közleménybe írják be: Egyedül, 5 picivel projekt.” – olvasható az RTL Klub oldalán.

További rossz hír, hogy a családnak hiteltartozása van, és így hogy az apuka elhunyt, a mindennapi élettel is gondok akadnak. Az ilyen helyzetekben az anyagi segítség a legfontosabb, és erre komoly szükségük van.