Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Egy magyar is bekerült Európa legjobb pizzázói közé

Nem kis tettet hajtott végre a budapesti Belli di Mamma pizzázó, ugyanis bekerült Európa legjobb 50 Olaszországon kívüli pizzázói közé a Top 50 Pizza Europe Award listára

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Nem kis tettet hajtott végre a budapesti Belli di Mamma pizzázó, ugyanis bekerült Európa legjobb 50 Olaszországon kívüli pizzázói közé a Top 50 Pizza Europe Award listáraszámolt be róla az Index.

A helyet az olasz Riccardo Bianchi vezeti, aki üzlettársaival egy milánói stílusú, fiatalos, elsősorban pizzára fókuszáló olasz éttermet álmodott a fővárosba – idézte a portál. Elmondása szerint tudták, hogy mennyire fontos folyamatok zajlanak le Magyarországon a vendéglátásban, ezért is tűnt jó ötletnek egy nem gyorséttermi jellegű, magas minőségű pizzát kínáló hely megnyitása. Soron kívül Nem túl rózsás a levegőminőség, a Sajó völgyében viszont egyenesen veszélyes

A Top 50 Pizza Europe Award elismeréséről Bianchi elmondta, hogy továbbra sem tudják felfogni, hogy egy ilyen patinás elismerésben volt részük, tekintve, hogy az éttermet mindössze egy éve nyitották, és érintette őket a koronavírus-járvány miatti kötelező bezárás is.

Bianchi kiemelte, egy jó pizzériának a titka az úgynevezett pizzaiolo, magyarul pizzamester, amely feladatot náluk a toszkán születésű Lorenzo Giuliani látja el. Az étterem vezetője szerint még hónapokkal a nyitásuk előtt saját pizzatésztareceptekkel kísérletezett a pizzaiolo, amely alapján az étterem pizzái készülnek.

Ügyelnek az autentikus olasz pizzaélmény átadására, ugyanis a pizzatészta alapanyagát Olaszországból hozzák, viszont a zöldségeket és a húsokat magyar termelőktől, tenyésztőktől vásárolják meg. A pizzákon kívül az étlapon még olasz sörök, borok és desszertek találhatók, de magyar borokat is lehet választani.

Bianchi azt is elmondta, hogy előzetesen felmérték, hogy Budapesten jóval kevesebb nápolyi típusú pizzát lehet kapni, ezért arra esett a választásuk. A nápolyi jelentősen eltér a budapesti olasz éttermekben elterjedt római pizzától, ugyanis míg az utóbbi szárazabb, ropogósabb, kézzel könnyen ehető, az előbbinek sokkal magasabb a nedvességtartalma, így nem is nagyon lehet kézzel enni.