Egy józsefvárosi képviselő lehet a 28 évesen elhunyt koronavírus-fertőzött

not image

Nagy Noel

2020. november 2. - 20:13

A koronavírus szövődményeiben életét vesztette Balogh Lajos Paci, VIII. kerületi önkormányzati képviselő, emberi jogi aktivista és közismert roma folklór zenész, aki mindössze 28 éves volt

A koronavírus szövődményeiben életét vesztette Balogh Lajos Paci, VIII. kerületi önkormányzati képviselő, emberi jogi aktivista és közismert roma folklór zenész, aki mindössze 28 éves volt – számolt be róla a 444.

Aki a mai napi statisztikákat vizsgálata a kormány hivatalos koronavírus-nyilvántartásában, szomorú adatra bukkanhatott: elhunyt egy 28 éves fertőzött is. Ezt maga Müller Cecília is elmondta az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a legfiatalabb beteg, aki az elmúlt 24 órában életét vesztette, mindössze 28 éves volt.

Mint most kiderült, ez a 28 éves halálos áldozat vélhetően Balogh Lajos Paci volt, aki még az első roma televízió egyik alapítója volt, valamint egy roma folklór együttest is vezetett. Politikai tevékenysége is ismert volt, vezetett már kampányt a szavazatvásárlás ellen, és a tisztességes kampányolás mellett.

Politikai tevékenységének csúcsa pedig a VIII. kerületi, vagyis a józsefvárosi önkormányzati képviselői szerepkör volt. A koronavírus-fertőzéséről nem olyan rég adott tájékoztatást, hogy kórházba került, azonban az állapota romlásnak indult, és végül a gépi lélegeztetést sem lehetett elkerülni.

Az önkormányzat – ahol ő volt a Kulturális és Oktatási bizottság vezetője, és az önkormányzat roma és nemzetiségi tanácsnoka – saját oldalán is megerősítette a halálhírt, valamint azt is, hogy az önkormányzat saját halottjának tekinti Baloghot.