Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Egy epidemiológus szerint biztosan új hullámot indít a brit variáns

Kansas City, 2021. április 1. Az asztalon elhelyezett mûanyag védõpanelekkel elõzik meg a koronavírus-fertõzés terejdését a tanulók között egy iskola ebédlõjében a koronavírus-járvány miatt bevezetett távoktatást követõ elsõ tanítási napon Kansas Cityben 2021. március 31-én. MTI/AP/Charlie Riedel
not image

Borbély Fanni

2021. április 1. - 18:29

Michael Osterholm epidemiológus szerint nem az a kérdés, hogy elindulhat-e egy újabb hullám az Egyesült Államokban a brit variáns miatt, inkább az, hogy mikor fog bekövetkezni.

A szakember a CNN műsorában mondta el véleményét az Egyesült Államokban is irdatlan sebességgel terjedő brit variánsról, Osterholm ugyanis úgy véli, nem is kérdés, hogy a járvány egy újabb hullámot indít az országban, a kérdés inkább az, hogy mikor fog megtörténni.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Osterholm úgy fogalmazott, ha követtük az elmúlt egy év történéseit, az ország közép-nyugati és északkeleti része tekinthető a koronavírussal legkomolyabban sújtott régióinak, s bár annak ellenére, hogy eddig csak pár esetet regisztráltak, a szakember szerint 6-8 héten belül drasztikusan meg fognak emelkedni az új esetszámok.

A szakember azt is megosztotta, hogy meglátása szerint az oltással tehetünk a legtöbbet a járvány megfékezéséért, éppen ezért arra kér mindenkit, hogy adassák be maguknak a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák valamelyikét. Osterholm, a Minnesotai Egyetem igazgatója úgy véli, az Egyesült Államoknak most arra kell összpontosítania, hogy az első dózist a leghamarabb tudják eljuttatni a lakosoknak.

Osterholm kiemelte, a vírustagadók, és az oltásellenesek most a legrosszabbat teszik, amit ebben a helyzetben lehet, ugyanis ha nem lesz kellő ember beoltva, úgy nem lesz esély sem a nyájimmunitásra, ezzel pedig csak tovább ronthatunk a helyzeten, hiszen a brit variáns sokkal gyorsabban és agresszívabban terjed, mint az eredeti vuhani vírus.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.