Éveken keresztül tartó frissítéseket ígér a DICE a Battlefield 2042-höz

DICE
not image

Kulcsár Péter

2021. november 27. - 17:32

A legújabb multiplayer FPS megjelenése korántsem úgy sült el, ahogyan azt a svéd játékfejlesztői stúdiónál remélték, mivel a lövölde rajtja finoman szólva is kudarcba fulladt.

Rengeteg rajongó és FPS-őrült tűkön ülve várta a Battlefield 2042 hivatalos megjelenését, ám ahelyett, hogy leesett volna az álluk, csalódottságukban mosoly helyett szomorúság ült az arcukra, hiszen a game förtelmesre sikeredett.

Lényegében egy félkész termékről beszélhetünk, amit a Cyberpunk 2077 „mintájára” dobtak piacra, bugokkal és glitchekkel telítve, alapvető játékmeneti hibákkal fűszerezve, melyek mind-mind ellehetetlenítik a gördülékeny gameplay-t, bármennyire is akarjuk szeretni a futurisztikus hadszíntereken zajló háborúkat.

A DICE legutóbbi blogposztjában megemlítették a felmerülő hibákat, illetve elkeserítőnek titulálták, hogy több millió játékos hagyta őket faképnél, ezért elhatározták, hogy frissítések tömkelegével fogják bombázni a Battlefield 2042-t, az első csomag pedig már ezen a héten érkezhet – írta a GameRant magazin.

Az első patchekkel a játék teljesítményét javítják majd konzolokon és PC-n egyaránt, az ominózus frissítés már a mai naptól kezdődően letölthető, míg a második patch valamikor december vége felé várható, az első kompetitív szezon pedig minden bizonnyal 2022 elején kezdődik.

Hogy végül sikerül-e orvosolniuk a hibákat, nehéz megjósolni, mindenesetre érdemes lesz követnünk az események alakulását, hiszen bár óriási a felháborodás a gamerek körében, a DICE nem amiatt vált híressé, hogy cserben hagyná szeretett rajongóit.