Még mindig egy rakás szerencsétlenség a Cyberpunk 2077

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 19. - 19:57

Azután sem történt érdemi változás a CD Projekt Red játékában előző generációs konzolokon, hogy kiadták az 1.3-as frissítést.

A tavaly decemberben megjelent Cyberpunk 2077-et óriási hype övezte, és a folyamatos csúsztatások után valóságos sokként érte a rajongókat, hogy debütálás után egy romhalmazzal találták szembe magukat.

Bugok és glitchek, valamint állandó akadások jellemezték az alkotást, ezek a hibák pedig háttérbe szorították a game sztoriját és játékmenetét, amelyek ki sem tudtak sokszor bontakozni a félresiklott tervezés miatt.

A CD Projekt Red a kudarcba fulladt rajt után azt ígérte, patchekkel fognak javítani a gameplay-en, amit hellyel-közzel sikerült is végrehajtaniuk, ám kizárólag a next-gen konzolosok, illetve a számítógépes felhasználók érzékelhettek némi javulást.

Nemrégiben viszont kiadták az 1.3-as frissítést, amit kifejezetten a prev-gen konzoloknak címeztek, ám reményeik hamar szertefoszlottak, hiszen kiderült, szinte semmi sem változott, ugyanúgy pocsék az FPS, véletlenszerű bugok bukkannak fel gameplay közben, az autók maguktól robbannak fel, valamint kifagy a játék.

Mondanunk sem kell, hogy a rajongók többsége lassan feladta annak a lehetőségét, hogy PS4-en és Xbox One-on vigye végig az egyébként ötletes akció-RPG-t, ezért már next-gen konzolok vásárlásán gondolkoznak, ám nem lesz könnyű dolguk, hiszen manapság PS5-höz és Series X-hez kezdőáron hozzájutni olyan, mintha aranyrögre lelnénk a Dunában.