Drónokkal szállíthat pizzát a Pizza Hut

not image

A T-800-as

2021. január 24. - 02:59

Az ezzel kapcsolatos tesztek nagyon sokat tehetnek hozzá a megvalósításhoz, amivel egy új korszak nyílhatna be a pizzák értékesítésében.

A GameSpot egy igen érdekes hírről számolt be, ami ezúttal a világhírű Pizza Hut hálózathoz köthető, mely a tervek szerint drónokkal értékesítené a pizzáit. A drón-technológia rengeteget fejlődött az elmúlt évek során, és ez nemcsak a hadiiparra értendő.

Egyre több cég fedezi fel annak a lehetőségét, hogy a drónok segítségével szállítsa a termékeit, ami sok esetben biztonságosabb, kényelmesebb és sokkal gyorsabb lehet. A technológia segítségével ezek az előre beprogramozott eszközök pilóták nélkül lennének képesek a szállításra.

A jövő egyik olyan fejlesztéséről beszélünk, ami minden bizonnyal később nagyon jelentős szerepet fog játszani az emberek mindennapjaiban, és egy nap természetessé válnak a fejünk fölött elsuhanó drónok.

A Pizza Hut nyitott a fejlődésre, és most azt tervezi, hogy a drónok segítségével szállítaná ki a pizzáit, legalábbis a folyamat részeként. Ezeket olyan zónákban tennék meg, amiket a kormány jóváhagy, hiszen a biztonság mindennél fontosabb.

A Wall Street Journal jelentése szerint a Pizza Hut Israel lehet az első a hálózaton belül, aki egy hasonló módszert alkalmazna, amit a nyári időszakig egy tesztelési fázis előzne meg. Kijelölt helyekről lenne szó, például parkolókról, ahol a kézbesítést végző sofőrök átvennék a megrendeléseket a drónok segítségével.

Stílusos gamer arcmaszkokkal hódít a Razer

Tehát továbbra is a futárok lennének azok, akik kivinnék a pizzát az ügyfelekhez, de a drónok tennék meg a legnagyobb távot, így rövid időn belül sokkal több helyre juthatna el az rendelés. Ez azt is jelenti, hogy még mindig várnunk kell arra, hogy közvetlen a dróntól vegyük át a pizzánkat, de ez is egy fontos lépés lenne a végső cél felé.

Egyelőre nem reális arra gondolni, hogy hamarosan sok ilyen drónt fogunk látni a levegőben, amik pizzákat dobnak le a bejáratunk elé. Világszerte több ponton is vizsgálják a hasonló lehetőségeket, mivel a drónok már kellően fejlettek ahhoz, hogy az ételek kiszállításában is alkalmazni lehessen őket.