Dogecoinra váltotta a felhasználók összes pénzét egy kriptoplatform

Dogecoin
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Coinseed nevű kriptoplatform megtéveszthette ügyfeleit azzal, hogy tudtuk és beleegyezésük nélkül váltotta át virtuális fizetőeszközeiket Dogecoinra.

Letitia James, New York főügyésze indítványozta, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a Coinseed működését, ugyanis a platform folyamatosan átverheti ügyfeleit – olvasható a Portfolio riportjában.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A kriptoplatform április 16-án bitcoinra válthatta át kliensei pénzét előzetes tájékoztatás nélkül, majd később, a nap folyamán abból Dogecoint vásárolhatott. Mindeközben a Coinseed letiltotta a platform összes funkcionalitását, így az érintett felhasználóknak még arra sem volt lehetőségük, hogy kiutalhassák pénzüket.

A főügyész már februárban is indított peres eljárást a Coinseeddel szemben, a vádak szerint a társaság ügyvezetői több mint egymillió dollárral károsíthatták meg a klienseket különböző rejtett jutalékokon keresztül.

Az egész ügy pikantériáját az adja, hogy a Dogecoin időközben óriási, 600 százalékos emelkedést mutatott, mivel azonban az ügyfelek nem tudnak hozzáférni a pénzeikhez, ezért nem tudják kiváltani a nyereségeiket.

Delger Davaasambuu, a Coinseed vezérigazgatója jelezte, szerinte hamisak a vádak, hiszen a társaság 2019-ben elhagyta New Yorkot, 2018 óta pedig már ügyfeleket sem fogadnak.