Szoros volt, de Dobrev Klára nyerte a vitát

Fotó: RTL Magyarország

Takács Petra

2021. október 14. - 09:41

Az egyik kutatás szerint Dobrev Klára nyerte a legutóbbi ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját.

A Závecz kutatása szerint szoros versenyben Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját

Az RTL Magyarország megbízásából a ZRI Závecz Research 1170 résztvevővel, a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta az október 13-án megtartott második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában résztvevő két politikus szereplését. A kutatás három kérdést tartalmazott – írja az RTL Magyarország a közleményében.

Az első az előválasztáson való részvételt vizsgálta, a második és harmadik pedig a szerda esti vita kimeneteléről kérdezte meg az emberek véleményét.

Az előválasztáson való részvétel az alábbiak szerint alakult: 61 százalék már volt szavazni, a válaszadók 33 százaléka nem volt szavazni, de tervezi, hogy elmegy, 4 százalék nem volt szavazni és nem is tervezi, hogy elmegy, míg 2 százalék nem adott választ.

Szijjártó Péter elismerte, maradt egy utóhatás számára a fertőzését követően

A második kérdésre – miszerint a szerda esti vitában ki volt a leginkább meggyőző – a válaszadók 47 százaléka Dobrev Klárát jelölte meg, 41 százalékuk pedig Márki-Zay Pétert. A megkérdezettek 12 százaléka nem adott választ a kérdésre.

A harmadik kérdésre, mindent egybevetve a megkérdezettek 42 százaléka szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját is Dobrev Klára nyerte meg, kissé lemaradva, Márki-Zay Péter 38 százalékot ért el, 20 százalékuk nem tudta eldönteni, melyik politikus volt a nyertes.