Szijjártó Péter elismerte, maradt egy utóhatás számára a fertőzését követően

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
not image

Takács Petra

2021. október 14. - 07:44

Szijjártó Péter mindent megtesz azért, hogy fitt maradjon, és folyamatosan fejlődjön, ám a tavalyi covidos fertőzése egyvalamiben időről időre megnehezíti ezt.

Szijjártó sem kerülhette el a betegséget, és jól emlékezhetünk arra az időszakra, amikor rendszeresen beszámolt az állapotáról a Facebook oldalára feltöltött videós sorozatban, ami népszerű volt.

Nem azok közé tartozott, akik tünetmentesen úszták meg a betegséget, gyakorlatilag minden tünetet produkált, és voltak fájdalmai. Ez már csak amiatt is nehéz volt számára, mert sportemberként mindennapos nála a mozgás.

Kiderült, hogy egy utóhatás maradt a covidos betegsége hozományaként, ami hatással van a futására, noha lassan egy év telik el a fertőzése óta. Ez pedig olyasvalami, ami még mindig nem jött vissza számára, de folytatja az edzéseket.

„Lassan egy éve, hogy covidos voltam. Egy utóhatás maradt: a futás egyszerűen “nem jött vissza”.” – írta a posztjában Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán keresztül, ahol már több mint 272 000 követőt számolhat.

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma szerdára – 10.13.

„Próbáltam visszahozni a régi tempót és távolságot, de nem ment, úgyhogy átszoktam a konditerembe.” – árulta el a külügyminiszter, aki számára mindig is fontos volt a sport és a mozgás.

„Ez alól Moszkva jelenti most a kivételt, hiszen a hajnali folyópart kihagyhatatlan. Bár inkább kocogás volt ez, semmint futás…” – zárta le Szijjártó, háttérben Moszkvával, ami mindig impozáns látványt nyújt.