Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Dobrev Klára felszólította Polt Pétert, és megint bűnözőnek nevezte Sulyok Tamást

A DK vezetője, Dobrev Klára felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, miközben ismét köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamás köztisztasági elnököt.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Dobrev Klára láthatóan gőzerővel dolgozik azon, hogy Novák Katalin után Sulyok Tamást is lemondjon a köztisztasági elnöki székről. Sulyok csak nemrég vette át a köztársasági elnöki széket, de Dobrev máris súlyos bűncselekményekkel vádolja. Gulyás Gergely miniszter szerint Gyurcsány Ferenc felesége hazudik, és mindent megtesz egy kis nyilvánosságért.

A DK vezetője ezúttal egyenesen felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy reagáljon a nyilvánosság előtt és adjon választ a kérdésére. „Indított büntetőeljárást a Sulyok Tamás által elkövetett köztörvényes bűncselekmények ügyében?” – tette fel a kérdést Dobrev, aki biztos Sulyok bűnösségében. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Ezúttal is köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamást, ami nagyon súlyos vád, amiért a köztisztasági elnök rágalmazási pert is indíthatna Dobrevvel szemben, aki meg van győződve arról, hogy az általa benyújtott dokumentumok igazolják Sulyok bűnösségét. Azt mondja, cáfolhatatlan bizonyítékokat adott be, és másfél hete nem kap választ.

Azt is állítja, a törvény előírja, legkésőbb három munkanapon belül az ügyészségnek kötelessége döntenie arról, hogy nyomozást indít, feljelentéskiegészítést tesznek, vagy pedig elutasítják a fejlejelentést. Ennél is súlyosabb vádakat fogalmazott meg, és azt mondta, Orbán Viktor megrendelésére dolgozik az ügyészség. „És így akarja megvédeni a bűnöző köztársasági elnököt a felelősségre vonástól.”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.