Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Több tucat diák és számos tanár mérgezéses tünetekkel került kórházba Romániában

A hatóságoknak eddig nem sikerült megállapítaniuk rosszullétük okát.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu az Agerpres által idézett sajtónyilatkozatában közölte, hogy egy temesvári gimnázium mintegy 30 diákjánál és 12 tanáránál észlelték a mérgezéses tüneteket. Közülük többen már kedden gyomorfájásra és hasmenésre panaszkodtak, akkor 18 diákot és három felnőttet kórházba szállítottak, hogy kivizsgálják őket.

Szerdára virradóra újabb gyerekek és felnőttek kerültek kórházba hasonló tünetekkel, így a mai napra felfüggesztették a tanítást. A főtanfelügyelő szerint az iskola vezetőségének nem sikerült megállapítania a mérgezéses tünetek okát, ugyanis az épülethez nem tartozik étkezde, sem diákotthon – írja az MTI. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Emellett földgáz sincs bevezetve az épületbe, illetve fertőtlenítés vagy rágcsáló- és rovarirtás sem volt ott a közelmúltban. A Tion.ro helyi hírportál szerint szerdán a megyei vészhelyzeti bizottság is összeült, hogy elemezze a helyzetet. Sorin Ionescu alprefektus pedig azt tudatta, hogy minden eshetőségre felkészültek, és egyelőre a laboratóriumi vizsgálatok eredményét várják.

Elmondása szerint nem zárnak ki semmilyen lehetőséget, vízmintákat is vettek, „bármi lehet” – teszi hozzá a Maszol. Míg kórházi források beszámolói alapján az orvosok azt gondolják, megeshet, hogy a tüneteket trópusi betegség okozta, amelynek vírusával az iskolai közösség valamelyik tagja külföldi utazása során fertőződött meg.