Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Deutsch Tamás vitázna Magyar Péterrel: diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni

Magyar Péter Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akar vitázni, ám egyelőre úgy tűnik, hogy Deutsch Tamással és Dobrev Klárával mérkőzhet meg.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzésében úgy fogalmazott: „Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi”. A kormánypárti politikus ezzel arra a hírre reagált, miszerint Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, Gyurcsány Ferencet.

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak, és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti” – írta Magyar a Facebook-oldalán közzétett posztban. A DK már Deutsch Tamást megelőzve reagált a felhívásra, mondván, EP-listavezetőjük, Dobrev Klára készen áll a vitára – írja az Index.

Az ellenzéki párt közleményében az áll: „Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármesterjelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármesterjelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere”. Deutsch Tamás kezdeményezését a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője már elfogadta, ám az egyelőre kérdéses, Magyar Péter elfogadja-e a kormánypárti politikust és Dobrev Klárát vitapartnernek Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc helyett – jegyzi meg a lap.

„Tisztelt Deutsch Tamás! Bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom. Hol és mikor?” – reagált Deutsch Tamás bejegyzésére Róna Péter, a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője. De korábban azt is megírtuk, hogy a rendőrség cáfolja Magyar Péter állítását a szombati tüntetés részvevőinek számáról. Míg ebben a cikkben Gyurcsány Ferenc üzent Magyar Péternek, élesen bírálta a politikust. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy Deutsch Tamás szerint „odakint szörnyek járnak diktafonnal és nadrágszíjjal”, mindez pedig azután hangzott el, hogy arról kérdezték, hogy fordulhatott elő, hogy Varga Judit azt állította, Rogán Antalék belenyúltak a Völner–Schadl-ügy irataiba.