Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Csúzlival lőtt le egy francia drónt egy 13 éves kisfiú

Fotó: Pixabay
Epic
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Azt gondolná az ember, hogy a drónok már olyan szinten fejlettek, hogy egy egyszerű támadásnak ellent tudnak állni – egy 13 éves fiú bebizonyította, hogy ez nincs így.

Gyakorlatilag hősként ünneplik azt a 13 éves fiút Burkina Fasóban, aki a főváros Ouagadougoutól 103 kilométerre fekvő Kaya városában egy csúzli használatával lőtt ki egy francia drónt – számolt be róla a DNT Ghana hírportál.

A történet ott kezdődött, hogy egy francia katonai konvoj éppen az elefántcsontparti Abijan városából Niger fővárosa, Niamey felé indult meg. Elefántcsontpart és Niger között azonban nincs közvetlen határ, keresztül kell menniük Burkina Fasón, hogy Niameyba jussanak.

A határátkelés zavartalan volt, mint ahogyan hosszabb ideig az út is, azonban Kaya városában dühös tüntetők tömege várta a francia konvojt, akik azzal vádolták meg a francia sereget, hogy támogatják a dzsihadistákat, akik teljes anarchiába döntötték Burkina Faso több részét.

A tömeg folyamatosan növekedett, azt is elkezdték követelni a konvojtól, hogy nyissák ki az egyik konténerüket – a DNT tudomása szerint nem derült ki, hogy sikerült-e megerősíteni a gyanújukat, hogy a terroristáknak szállítanak felszerelést.

A helyzet gyorsan eszkalálódni kezdett, ezért a francia konvoj figyelmeztető lövéseket adott le az égbe, de mivel ez nem tántorította el a tömeget, ezért bevetettek egy drónt, hogy egyáltalán felmérjék pontosan a helyzetet.

Ekkor azonban jött egy meg nem nevezett 13 éves kisfiú, aki nemes egyszerűséggel kilőtte egy csúzlival a drónt, ami így lezuhant. A francia konvojnak pedig ebben a pillanatban lett elege a helyzetből, ezért inkább a fővárosba mentek, ahol repülőre szálltak és úgy mentek Niameyba.