Csak ebben az egy esetben maradhat Messi a Barcelonánál?

not image

A T-800-as

2020. november 21. - 06:46

Két forgatókönyv van, ami esetén Lionel Messi a Barcelonánál maradhat, de jelenleg egyik sem tűnik túl reálisnak.

Két forgatókönyv van, ami esetén Lionel Messi a Barcelonánál maradhat, de jelenleg egyik sem tűnik túl reálisnak.

Ha most fogadnunk kellene, inkább arra tennénk, hogy Messi legkésőbb nyáron klubot vált, és 20 év után elhagyja a katalán gárdát, amit már hónapokkal ezelőtt meg akart tenni, de a szerződése és a vezetőség nemet mondott.

Miután a Manchester City bejelentette Pep Guardiola hosszabbítását, egy újabb elem került a helyére. A City vezetése talán Messi miatt is mérlegelt, mivel állítólag az argentin biztosan nem igazolt volna a csapathoz, ha a korábbi edzője nem hosszabbít.

Még Sergio Aguerónak kellene ezt megtenni, hiszen a pletykák szerint ez a másik kitétele a világsztárnak, aki lehetséges, hogy már télen megérkezik. Körülbelül 50 millió fontot fizethetnek érte a britek.

Rivaldo, a Barcelona korábbi sztárja azt mondja, Messi csak abban az esetben maradna, ha a Barcelona idén megnyeri a bajnokságot, vagy a Bajnokok Ligáját, amire nincs túl sok esély, elnézvén a Ronald Koeman által irányított alakulatot.

Ráadásul Messi fizetése is csökkenne, míg a City minden eddiginél több pénzt adhatna számára. „Természetesen Messinek jobb ajánlatai vannak más kluboktól, és már az előző szezon végén megpróbálta elhagyni a csapatot. Nem látom magam előtt, hogy az igazgatóságunk hogyan fogja meggyőzni őt arról, hogy visszavonja ezen döntését.” – idézte a goal.com Rivaldo szavait a Betfairen keresztül.

Rivaldo szerint csak akkor győzhető meg Messi, ha ebben a szezonban megnyerik a Bajnokok Ligáját, vagy a La Ligát. Legalábbis ebben az esetben átgondolhatná a terveit. „Sajnos attól tartok, hogy ez lesz az utolsó szezonja a klubnál.” – tette hozzá az egykori brazil ász.

Ezen a hétvégén a Barcelona az Atletico Madrid ellen fog játszani, mely Suarezt is kénytelen lesz mellőzni a koronavírus-betegsége miatt, így elmarad a nagy Messi-Suarez párbaj, akik a legjobb barátok, és nagyon szerették volna, ha továbbra is együtt játszhatnak, de a vezetőség úgy döntött, megválik a támadótól.

Marcelo lenyűgöző gólt akasztott a Real Madrid edzésén

Rivaldo szerint azzal, hogy a Barcelona így küldte el és a közvetlen riválisnak adták tovább, még több motivációt szabadíthattak fel benne, hogy megbüntesse a korábbi csapatát. „Nagy veszteség ez az Atleti számára, de jól játszanak, és biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon nehéz meccs lesz a Barca számára.” – folytatta Rivaldo, aki szerint a madridi csapat esélyes a címre, és nem tudja elképzelni, hogy a katalánoknak könnyű dolguk lesz a rivális otthonában.