Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Cristiano Ronaldo ezúttal a szaúdi liga egyszezonos gólrekordját döntötte meg, és mindezt 39 évesen.

...svg content...Fotó: EPA/ALI HAIDER
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Al Nassr játékosa, Cristiano Ronaldo stílusosan fejezte be első teljes szezonját a szaúdi ligában, amivel minden várakozást felülmúlt, ugyanis hétfőn megdöntötte a legtöbb gól rekordját a Közel-Keleten.

A 39 éves világsztár bravúros, 4-2-es győzelmet aratott az Al Itthinad ellen az utolsó fordulóban, így összesen 35 góllal fejezte be az idényt. Az ESPN megjegyzi, egyetlen egy góllal döntötte meg a 2018/2019-es idényben 34 gólt szerző Abderrazak Hamdallah rekordját, ami megdönthetetlennek tűnt, de Ronaldo érkezésével minden megváltozott.

A Real Madrid, a Manchester United, a Sporting és a Juventus korábbi sztárja 2023 januárja óta tagja a szaúdi ligának. Ronaldo a legutóbbi meccsén is végig sziporkázott, topformában várja az Európa-bajnokságot, és a legkisebb mértékben sem látszik rajta a kora. Legutóbb az első félidő hosszabbításában és a 69. percben talált be.

A bajnokságot Neymar csapata, az Al-Hilal nyerte meg 96 ponttal, addig Ronaldo alakulata 82 ponttal köszönt el a 65 pontos Al-Ahli előtt. A következő idény várhatóan sokkal szorosabb lehet, és érdekes lesz látni, hogy a felépülés előtt álló Neymar milyen mértékben termeli majd a gólokat.