Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Gyorsan terjed az új Covid-variáns, nyáron új járványhullám jöhet?

Aggódnak az egészségügyi szakemberek, mivel a vírus tovább mutálódik és a nyári hónapokban megnövekedett esetszámot okozhatnak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Covid-19 új variánsai világszerte terjednek, négy és fél évvel a pandémia kitörése után, ami aggodalmakat vet fel a nyári megbetegedések esetleges növekedésével kapcsolatban. A FLIRT-változatok az USA-ban és Európában egyre nagyobb számban fordulnak elő, mivel a koronavírus a korábbi törzsekből tovább mutálódik.

A John Hopkins Bloomberg School of Public Health szerint ezek a törzsek egymástól függetlenül is hasonló mutációkat mutatnak – írja a Portfolio a CNBC-re hivatkozva. Az Egyesült Államokban a KP.2 vált dominánssá (május 11-ig az összes megbetegedés közel harmadát okozva), de a KP.1.1 változat is terjed, jelenleg a fertőzések 7,1%-át teszi ki. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Európában 14 országban azonosították már az új variánst, s az Egészségügyi Világszervezet szerint bár az esetek számának növekedése korlátozott, enyhe emelkedést figyeltek meg több országban is. A cikkben hozzáteszik: az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége folyamatosan monitorozza az adatokat és értékeli a vakcinák hatékonyságát az új törzsekkel szemben.

Jennifer Horney járványtani professzor szerint nem várható olyan nagy fertőzési hullám, mint korábban, de valószínűsíthető az esetek számának növekedése nyáron az Egyesült Államokban. Hozzáfűzte még, hogy sok eset enyhe lehet a lakosság meglévő immunitása miatt, de egyébként korábban Rusvai Miklós is elmondta a véleményét az új Covid-alvariánsról.

A víruskutató elárulta, szerinte kell-e ettől tartanunk, illetve milyen tünetekkel jár a fertőzés. Míg ebben a cikkben arról is beszámoltunk, hogy kivonják a Covid19-vakcinát, amit halálos mellékhatásokkal hoztak összefüggésbe, s a piaci kínálati viszonyokra hivatkozva hozták meg ezt a döntést.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.