Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Több helyszínen, összesen 50 ezer tüntető vonult utcára a COP26 klímacsúcs közben

Fotó: ANDY RAIN
not image

Borbély Fanni

2021. november 7. - 01:44

A COP26 összehozta az aktivistákat is, akik most hatalmas létszámban vonultak utcára.

A COP26 klímacsúcs alkalmával az aktivisták is megmozdulnak: tüntetők tízezrei vonulnak utcára Glasgow, London és más nagyobb városok utcáin, ezzel is felhívva a figyelmet az éghajlatváltozás okozta károkra.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A globális menetelés keretében a tüntetők táncosokkal és ifjú aktivistákkal karöltve vonulnak az utcákra, köztük pedig Greta Thunberg is megjelent, aki korábbi megszokott retorikája helyett most egy élesebb hangvételt választott a felszólaláshoz.

A fiatal aktivista együtt énekelt a tüntetőkkel, és szemmel láthatóan a világ vezetőit nevezte meg felelősként a természeti katasztrófák miatt. Thunberg meglátása szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló törekvések egyáltalán nem elegendőek, s úgy véli, a világ vezetői a párbeszéden kívül eddig nem tettek sokat a megoldásért.

A COP26 klímacsúcs célja, hogy globális megoldást találjanak az éghajlatváltozás pusztító hatásaira, melybe beletartozik az a vállalás is, hogy az országok egy kitűzött időpontra jelentősen csökkentik károsanyag-kibocsátásukat annak érdekében, hogy a bolygó felmelegedését 1,5 Celsius-fokban maximalizáljuk.

A Daily Mail készített egy képes összeállítást a felvonulásról, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.