Holland csodagyerekre vetett szemet a Real Madrid

Fotó: Twitter/PSV Eindhoven
not image

Nagy Noel

2021. október 11. - 08:25

Az elmúlt néhány év során a Real Madrid különösen ügyelt arra, hogy a legígéretesebbnek kinéző tehetségeket magukhoz csábítsák.

Vinicius Junior, Rodrygo, Reinier, Luka Jovic, Takefusa Kubo, Eduardo Camavinga – csak néhány név azok közül a szupertehetségek közül, akiket a Real Madrid magához csábított az elmúlt évek során és akik hatalmas potenciállal rendelkeznek.

A Fichajes értesülései szerint pedig újabb névvel bővülhet a blancók hadrendjében lévő tehetségek sora, ugyanis szemet vetettek Cody Cakpóra, a PSV fiatal holland támadójára, aki már a patinás holland csapat alapembere lett.

A holland Eredivise mindig is öntötte magából a tehetségeket, akik hol jobban, hol kevésbé jól jöttek be. Az elmúlt évek kifejezetten pozitív példákkal volt tarkítottak, elég csak Matthijs de Ligt vagy Frankie de Jong megjelenésére gondolni.

Most a PSV részéről Cody Gakpo az, aki az angol Noni Maduekével együtt a holland bajnokság egyik legfényesebb gyémántjainak tűnnek. Gakpo pedig akár a történelem legsikeresebb európai csapatához kerülhet.

A Fichajes szerint ráadásul nem is kell hatalmas összegeket kifizetnie a blancóknak Gakpo játékjogáért, akár 15-30 millió euró közötti ajánlattal. Amennyiben a fiatal hollandnak ismét fantasztikus szezonja lesz, ez az összeg nőhet.