Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Klopp szerint nem nagyon kellett győzködnie Cody Gakpót

ar-Rajján, 2022. november 25. A holland Cody Gakpo gólt lõ a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia-Ecuador mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 25-én. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp árult el részleteket a PSV csodagyerekének, Cody Gakpónak a szerződtetéséről.

Előzmény:

 

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp csütörtökön újságíróknak elmondta, nem nagyon kellett győzködnie Cody Gakpót, hogy hozzájuk csatlakozzon, valamint, hogy válogatottbeli csapattársa, Virgil van Dijk is beszélt vele, mielőtt aláírt volna.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

A Liverpool a Manchester United ajánlatára tudott ráígérni, az ESPN értesülései szerint 37 millió fontot fizetnek a játékosért. Sajtótájékoztatóján Klopptól megkérdezték, Virgil van Dijk beszélt-e Gakpóval, amire a menedzser így felelt: „Mielőtt aláírt volna, igen, Virg egy bizonyos pillanattól benne volt a dologban, de nem mi eresztettük rá, mert nem volt rá szükség.”

„Vannak ezek a tök jó pillanatok, amikor a Liverpool FC menedzsereként, amikor úgy készülsz egy tárgyalásra, hogy majd győzködni kell a játékost, aztán a beszélgetés közben rájössz, hogy tulajdonképpen nyitott ajtón dörömbölsz. Ez elég király volt. Szóval Virgilnek nem kellett meggyőznie, de persze, ő is szeret belefolyni a dolgokba, szóval egy idő után neki is volt beleszólása.”

Szerződése aláírása után Gakpo a csapat honlapjának azt mondta, honfitársa arról beszélt vele, hogy ha Liverpoolba igazol, jobb játékossá válhat: „Annyit mondott, hogy szerinte ez a helyes döntés, ha fejlődni akarok, hogy ez egy hatalmas klub, de olyan, mint egy család. Ez fontos nekem, mert egy családias figura vagyok. Csak jó dolgokat mondott és örülök, hogy itt van, segíthet pár dologgal.”

Gakpo hivatalosan január elsején lesz a Liverpool játékosa. Klopp szerint „van rá esély”, hogy másnap, a Brentford elleni meccsen bemutatkozzon, de szerinte a január 7-i, Wolverhampton Wanderers elleni FA-kupa mérkőzés a reálisabb:

„Az alapján, amit hallok, persze még korai, de ami jó hír, hogy akár a Brentford ellen is játszhat, bár őszintén én nem nagyon hiszek benne, mivel január első napja munkaszüneti nap, papírmunka is van, amit nekünk nem, de másoknak alá kell írni legkésőbb másnap délig. Nem nagyon reménykedek abban, hogy sikerül, de nem is akarjuk elkapkodni. Szóval valószínűleg a Wolves ellen.”