Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

A Chelsea edzője tiszta vizet öntött a pohárba Kane kapcsán

Thomas Tuchel reagált a korábbi pletykákra Kane kapcsán, akiről azt gondolta, hogy ezen a nyáron a Manchester Cityhez teszi át a székhelyét.

Fotó: Twitter/ Tottenham Hotspur
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A nyár egyik fele arról szólt, hogy a Manchester City egyre őrültebb összegeket tesz le az asztalra a Tottenham elé, akik azonban hallani sem akartak arról, hogy eladják a legjobb játékosukat. Kane hiába szeretett volna továbbállni, nem volt erre lehetősége, mert a londoni klub elnöke nem engedett.

A Chelsea edzője tagadta, hogy bármikor is terv alatt lett volna Kane leigazolása, noha szükségük volt egy támadóra, aki végül a visszatérő Lukaku lett, bár fő célpontként Haalandot emlegették, akiért készek voltak 175 millió fontot fizetni. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„Azt gondoltam, hogy mindez meg fog történni.” – mondta Tuchel a City-Kane transzferről. „Soha nem volt egy olyan listánk sem, amin az ő neve szerepelt volna, és soha nem mentem el Marinához (a Chelsea igazgatója), hogy azt mondjam neki, igazoljuk le őt.”

„A klub rendezte a helyzetet. Sok ember van a játékosok körül, például ott vannak az ügynökeik, a tanácsadóik, és a többiek. Volt némi információnk ezektől az emberektől.” – árulta el a Sky Sports hasábjain a BL-győztes szakember.

Tuchel szerint a Chelsea és a Tottenham között soha nem volt olyan mély a rivalizálás, de ilyen messzire nem mentek volna. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem félt attól, hogy Kane a Cityhez kerülne, sőt, érdekelte volna a dolog.

Elemzés: sajátos problémát okoz a Messi-Mbappé-Neymar trió

„Nem, nem féltem, de ha megtörtént volna, nagyon érdekelt volna, hogy ez miképpen változtatta volna meg a Manchester City játékstílusát. Mi senkitől sem félünk, bármelyik csapatot fogadjuk, legyen az a Manchester City, a Man. United, és a Liverpool. Ők azok a csapatok, akik olyan erősek, mint senki más ebben a bajnokságban, erős felállásaik vannak.”

„Ők azok, akikkel versenyezni akarunk, és normális dolog, hogy a legjobb játékosokért harcolnak, és azt gondoltam, hogy talán ez meg fog történni. Egyrészt örültem, hogy maradt, mert szép dolog a futballban, hogy a játékosok csak egy klubnál játszanak.”

Tuchel hozzátette, ha a Tottenhamra gondol az elmúlt tíz évet tekintve, akkor Kane jut eszébe, és szerinte ez szép dolog. Messi példájával ért, mert amikor az argentin szóba kerül, mindenki azonnal a Barcelonára gondol, „és nagyon nehéz belegondolni abba, hogy egy másik klubban játszik, ugyanez a helyzet Harry Kane-nel is.”

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.