Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

A Chelsea edzője tiszta vizet öntött a pohárba Kane kapcsán

Fotó: Twitter/ Tottenham Hotspur
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Thomas Tuchel reagált a korábbi pletykákra Kane kapcsán, akiről azt gondolta, hogy ezen a nyáron a Manchester Cityhez teszi át a székhelyét.

A nyár egyik fele arról szólt, hogy a Manchester City egyre őrültebb összegeket tesz le az asztalra a Tottenham elé, akik azonban hallani sem akartak arról, hogy eladják a legjobb játékosukat. Kane hiába szeretett volna továbbállni, nem volt erre lehetősége, mert a londoni klub elnöke nem engedett.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A Chelsea edzője tagadta, hogy bármikor is terv alatt lett volna Kane leigazolása, noha szükségük volt egy támadóra, aki végül a visszatérő Lukaku lett, bár fő célpontként Haalandot emlegették, akiért készek voltak 175 millió fontot fizetni.

„Azt gondoltam, hogy mindez meg fog történni.” – mondta Tuchel a City-Kane transzferről. „Soha nem volt egy olyan listánk sem, amin az ő neve szerepelt volna, és soha nem mentem el Marinához (a Chelsea igazgatója), hogy azt mondjam neki, igazoljuk le őt.”

„A klub rendezte a helyzetet. Sok ember van a játékosok körül, például ott vannak az ügynökeik, a tanácsadóik, és a többiek. Volt némi információnk ezektől az emberektől.” – árulta el a Sky Sports hasábjain a BL-győztes szakember.

Tuchel szerint a Chelsea és a Tottenham között soha nem volt olyan mély a rivalizálás, de ilyen messzire nem mentek volna. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem félt attól, hogy Kane a Cityhez kerülne, sőt, érdekelte volna a dolog.

Elemzés: sajátos problémát okoz a Messi-Mbappé-Neymar trió

„Nem, nem féltem, de ha megtörtént volna, nagyon érdekelt volna, hogy ez miképpen változtatta volna meg a Manchester City játékstílusát. Mi senkitől sem félünk, bármelyik csapatot fogadjuk, legyen az a Manchester City, a Man. United, és a Liverpool. Ők azok a csapatok, akik olyan erősek, mint senki más ebben a bajnokságban, erős felállásaik vannak.”

„Ők azok, akikkel versenyezni akarunk, és normális dolog, hogy a legjobb játékosokért harcolnak, és azt gondoltam, hogy talán ez meg fog történni. Egyrészt örültem, hogy maradt, mert szép dolog a futballban, hogy a játékosok csak egy klubnál játszanak.”

Tuchel hozzátette, ha a Tottenhamra gondol az elmúlt tíz évet tekintve, akkor Kane jut eszébe, és szerinte ez szép dolog. Messi példájával ért, mert amikor az argentin szóba kerül, mindenki azonnal a Barcelonára gondol, „és nagyon nehéz belegondolni abba, hogy egy másik klubban játszik, ugyanez a helyzet Harry Kane-nel is.”