Ezért nem tudta megverni a Chelsea a Bournemoutht Pochettino szerint

Mauricio Pochettino, a Chelsea menedzsere utasításokat ad a játékosoknak a Chelsea és a Luton Town közötti Premier League-mérkőzésen Londonban, Nagy-Britanniában 2023. augusztus 25-én. EPA/Daniel Hambury
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Chelsea menedzsere, Mauricio Pochettino beszélt a Chelsea kapu előtti problémáiról, miután 0-0-s döntetlent játszottak a Bournemouth ellen vasárnap.

Előzmény:

 

A Kékek már sorozatban a második mérkőzésen nem tudtak a kapuba találni, hiába találták el 14-szer a kaput a Bournemouth ellen. A csapatnak idén mindössze öt gólja van a bajnokságban, ebből hármat az újonc Luton Town ellen szereztek. Az unalmas döntetlen után a klub honlapjának nyilatkozva Pochettino a kapu előtti problémáikat rótta fel gyenge eredményeik okaként:

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

„Megint az a baj, hogy nem fejezzük be a ziccereinket. Az első 20-25 percben gólt érdemeltünk volna, csak belőni nem tudtuk. A végére nyitottá vált a meccs, az utolsó 15-20 percben akartunk nyerni, néha kicsit szét is esett a védővonal, mert a szélső túlságosan előrement, szóval a Bournemouth tudott kontrázni.”

„Higgadtabbnak kell lennünk. Néha a védekező játékosok is segíteni akarnak, mert érzik, hogy a helyzetek megvannak, de gólokat nem lövünk. Okosnak kell lennünk, de sok játékos még most is tanulja a játékunkat. Ez történik, ha új csapatot épít az ember, sok helyen kell fejlődnünk.”

„Az ilyen meccseken az ember próbálkozik és próbálkozik, de nem tud gólt lőni, ez így szokott lenni. De ha nem nyerünk, akkor legalább ne veszítsünk. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, nyerni akartunk, de azért ismerjük a körülményeket. Többet érdemeltünk volna, de nem kaptuk meg.”

Pochettino emellett a csapatot sújtó sérülésekre is kitért: „Amikor teljes lesz a csapat, erősek leszünk. Normál körülmények között, teljesen fitt csapattal minden klub versenyképes. Rendkívüli a hitünk, de a balszerencsénk is, 12 sérültünk van, aztán ott volt máról Cucurella, Madueke és Caicedo. Szóval csak fiatalok és két kapus volt a padunkon.”

„Fogok emiatt panaszkodni? Nem. Elfogadom a kihívást és pozitív leszek. Minden csapat harcolni fog és nehéz lesz, igazságos, vagy sem, ezek a körülmények. El kell fogadnunk és pozitívnak, nyugodnak maradnunk. Nem fogunk változtatni azon, ahogy a dolgainkat végezzük.”

A Bournemouthban egyébként ismét kezdőként lépett pályára a magyar válogatott hátvéd, Kerkez Milos, akit 74 perc után lecserélt az edzője.