Brutálisan erős gyorstöltő kerülhet piacra

Infinix
not image

Kulcsár Péter

2021. június 10. - 20:07

A hongkongi székhelyű Infinix vállalat bejelentette, hogy az új töltők először olyan országokban válhatnak elérhetővé, mint például Nigéria, Egyiptom és Indonézia.

Az XDA-Developers figyelt fel rá, hogy bár a gyártó korábban olyan termékeket állított elő, amelyekkel főként ár-érték arányban váltak verhetetlenné, most egy innováció révén fordulhat a kocka.

A fórumra egy bennfentes iparági szivárogtató töltött fel egy fényképet, amelyen a vállalat által fémjelzett ultragyors töltő látható, ami a közeljövőben minden bizonnyal mobiltelefonokkal is kompatibilis lehet.

A 160 W-os egység hatalmas méretekkel rendelkezik, használatával azonban szinte percek alatt felpumpálhatjuk teljesen lemerült telefonunkat vagy akár laptopunkat is 100 százalékra.

Szakértők egy része úgy gondolja, hogy a töltő valójában nem okostelefonokhoz készült, sokkal inkább Windows 10 operációs rendszerrel ellátott laptopokhoz érkezhet, bár egyik hipotézist sem tudták megerősíteni.

Ha mégis mobilok feltöltésére szánták a szerkezetet, akkor valószínűleg Vivo és Oppo modellek mellé jelenhet meg első körben, hiszen esetükben már most támogatva van a 125 W-os gyorstöltési funkció, ami a jövőben még tovább módosulhat.