Brutális büntetést szabnak ki a gyermekeket megerőszakolókra

not image

Nagy Noel

2020.szeptember.18 - 20:02

Az országban és azon belül is az adott államban meglévő borzalmas problémára reagálva Nasir el-Rufai, a nigériai Kaduna állam kormányzója büntetőtörvénykönyv módosítást eszközölt, amelynek útján radikálisan fogják innentől büntetni a nemi erőszak elkövetőit. Habár a koronavírus-járvány a Föld minden országában, így Nigériában is felütötte a fejét, az egyik leginkább járványszerű jelenség, amely nigériai nők és […]

Az országban és azon belül is az adott államban meglévő borzalmas problémára reagálva Nasir el-Rufai, a nigériai Kaduna állam kormányzója büntetőtörvénykönyv módosítást eszközölt, amelynek útján radikálisan fogják innentől büntetni a nemi erőszak elkövetőit.

Habár a koronavírus-járvány a Föld minden országában, így Nigériában is felütötte a fejét, az egyik leginkább járványszerű jelenség, amely nigériai nők és gyerekek életét nehezíti meg, és teszi tönkre, az a borzalmas mértékben elterjedt szexuális tartalmú bűncselekmények, így a nemi erőszak és a szexuális zaklatás is. Számos borzalmas történetet és statisztikát lehet erről hallani, melyek közül néhányat ebben a cikkünkben gyűjtöttünk össze.

A nigériai Daily Trust számolt be róla, hogy ezt megunták Kaduna államban, ahol kifejezetten súlyos problémát jelent ez, és radikális fellépés mellett döntöttek. Nasir el-Rufai kormányzó hivatalosan is aláírta az állami kongresszus képviselőházának büntetőtörvénykönyv-módosítását, ami fizikai kasztrálással vagy akár halállal is büntetheti azokat, akik gyermekek ellen követik el a szörnyű tetteket.

Az új módosítás értelmében azok, akik 14 év alatti gyermeket megerőszakolnak vagy akárcsak felnőttként nemi kapcsolatot létesítenek vele, azokat fizikai kasztrálással és halálbüntetéssel sújtják. Amennyiben nő az elkövetője a nemi erőszaknak, annak kikötik a petevezetékét, valamint súlyos esetben szintén halállal sújthatják.

Abban az esetben, ha a nemi erőszak áldozata 14 év feletti, szintén fizikai kasztrálással sújtják az elkövetőt, viszont nem halálbüntetés, hanem életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik. Amennyiben maga az elkövető is gyerek, úgy a helyi törvények gyermekek felelősségére vonatkozó részei szerint kell értelmezni az esetet.

Ezen felül azt is kikötötték az új törvénymódosítás kereteiben, hogy a 14 év alatti gyermek sérelmére elkövetett nemi erőszak ügyében kötelező alapul venni az esetről készült orvosi jelentést. El-Rufai kormányzó pedig szerda reggel a saját Twitter-fiókján is megerősítette, hogy aláírta a módosításokat, így innentől kezdve érvényesek az esetekre nézve.