Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Brüsszeli korrupciós botrány: luxusnyaralásokon vett részt a letartóztatott Eva Kaili

TÉMÁK:
#eva kaili
Fotó: 2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban 2022. december 11-én. MTI/EPA/Dzsalal Morsidi
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A paparazzik által készített videón az látható, amint a politikus ebéd után tesz egy kellemes sétát a görög luxusszigeten, Mykonoson.

Eva Kailit, az EP korábbi alelnökét, valamint három társát tavaly decemberben vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba a belga hatóságok, mégpedig egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Párja, Francesco Giorgi később vallomást tett, amelyben beismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe – írta a Mandiner.

Ezt követően a tisztségétől megfosztott Eva Kaili részleges beismerést tett, ám sajtóértesülések szerint szélesebb körben megvesztegethették. A politikus neve annak kapcsán merült fel ismét, hogy korábban meglehetősen aktívan posztolt az Instagramra, büszkén megmutatva fényűző nyaralásait.

Az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban, Olaszországban, Marokkóban és Svájcban is megfordult, most pedig a Switzerland Times talált rá egy paparazzik által készített videóra, amint az EP volt alelnöke a görög luxusszigeten, Mykonoson nyaral.

A portál megjegyezte, hogy az ottani szállodákban egy hétvége ára annyiba kerül, mint egy görög munkás egy havi átlagbére. Emellett azt is kiderítették, hogy Kaili négy éve vett egy 169 négyzetméteres lakást Athén előkelő Psychiko negyedében, amelyért átszámolva nagyjából 100 millió forintnyi eurót fizetett, míg az ingatlan valódi értéke ennek háromszorosa lehet.