Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Bruce Willis felesége könyvet ír arról, milyen tapasztalatokat szerzett férje ápolójaként

A kötet várhatóan 2025-ben jelenik meg.

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Emma Heming Willis a Sunday Paper című lapnak árulta el hétfőn, hogy könyvet ír arról, milyen tapasztalatokat szerzett a frontotemporális demenciában szenvedő férje ápolójaként. Mint mondta, abban bízik, hogy az írással segíteni tudja a hozzá hasonló sorstársait – számolt be az Index a The Guardian cikke alapján.

A kötetnek egyelőre nincs címe, jelenleg mindössze annyit lehet tudni, hogy várhatóan 2025-ben jelenik meg, s átgondolt, inspiráló útmutatást kínál a demenciával küzdő betegek családtagjainak. „Reményt ad, hogy új célt találtam, hogy a reflektorfényt arra használjam, hogy segítsek és erőt adjak másoknak” – fogalmazott Bruce Willis felesége. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Felidézte, hogy amikor férjénél azonosították a frontotemporális demenciát, akkor szinte alig állt rendelkezésükre használható információ a kezelésről. Ám az elmúlt években szerzett tapasztalatainak köszönhetően már sokkal jobban megérti a betegséget, s reméli, hogy a könyv kapcsán hasonlóan éreznek majd azok is, akik most értesültek az egész életüket megváltoztató hírről.

„Tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül, és hogy van támogatás, sőt még remény is” – tette hozzá Emma Heming Willis. Majd megjegyezte: egy tökéletes világban a betegek kezébe adnák a könyvet az orvosi rendelőben. Mint ismert, 2022 tavaszán derült rá fény, hogy Bruce Willis egészségügyi állapota miatt felhagy a színészi pályával.

Egyik lánya, Tallulah tavaly novemberben őszintén vallott arról, hogy milyen állapotban van édesapja. Elmondása szerint Willis ugyanolyan mint régen, nincsenek drasztikus változások az állapotában. „Szeretetet látok, amikor vele vagyok, és látom az apukámat, aki nagyon szeret engem” – mondta akkor, hozzáfűzve: családjával fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet a demenciára.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.