Brian Laundrie szülei kulcsfontosságúak lesznek a nyomozásban

Fotó: Instagram/Gabby Petito (gabspetito)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 23. - 14:26

Brian Laundrie holttestét azonosították, azonban még mindig maradtak kérdések a halálával kapcsolatban. A rendőrség és a szülők idővonala nem egyezik a Gabby Petito eltűnését követő napokat figyelembe véve, a hatóságok azonban úgy vélik, a szülők adhatnak választ a kérdésekre.

Gabby Petito eltűnését szeptember 11-én jelentette be a családja, azonban Laundrie élt az alkotmány ötödik kiegészítésében foglalt jogával, miszerint senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy terhelő vallomást tegyen magára nézve. A nyomozók még egy szobában sem tartózkodtak Briannel Gabby eltűnése után. 

A szeptember 13. és 17. közötti események nem tisztázottak, annyit tudni, hogy Laundrie a Carlton rezervátumba ment, azonban a szülők ellentmondásosan határozták meg ennek a dátumát. Laundrie szülei végül szeptember 17-én egyeztek bele, hogy beszélnek a rendőrséggel. 

Bár a rendőrök nyilvánosan kérték a család közreműködését Gabby eltűnése után, az ügyvédjük azt tanácsolta nekik, hogy ne beszéljenek senkivel. 

„Mindnekinek jogában áll hallgatni, ezt tanácsoltam az ügyfeleimnek is, akik ezt is tették“

– nyilatkozta az ügyvéd. 

A szakértők azonban furcsának találták, hogy a család részt vett a fiuk maradványainak megtalálásában. A hatóságokkal végzet közös kutatás során Laundrie apja vette észre elsőként a fiához tartozó tárgyat, és adta át a nyomozóknak – írja a CNN.

„Az, hogy a családtagok részt vesznek egy kutatásban, majd ők azok, akik megtalálják a bizonyítékot, majd azt átadják a hatóságoknak, elég szokatlan“

– mondta Mary Ellen O’Toole, az FBI korábbi vezető profilozója. 

Jim Clemente nyugalmazott FBI profilozó szerint Laundrie-ék részvétele a fiukkal kapcsolatok nyomozásban döntő fontosságú lesz, valamint annak kapcsán is, hogy megállapíthassák, hogy hogyan halt meg.