Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Bőnyi iskolai késelés: meghosszabbították az elkövető letartóztatását

A kislány egy ideig még letartóztatásban marad.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Győri Törvényszék kedden kiadott közleménye szerint a győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A közleményből az is kiderült, hogy a bíróság a fogva tartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani. Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, április 29-én délelőtt egy hatodikos kislány egy késsel szívtájékon szúrta egyik osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben lévő iskolában. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. A hatodikos lány a szünetben vette elő a kést, majd szívtájékon szúrta osztálytársát. Utólag az is kiderült, hogy a késelő korábban halállistát írt, melyen az áldozat neve is szerepelt.

A 12 éves késelőt április végén letartóztatták, az akkori döntés alapján pedig legfeljebb egy hónapra javítóintézetbe került – a bírósági közlemény alapján most ezt hosszabbították meg legfeljebb további három hónapra.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.