Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

A bolgárok edzője szerint Marco Rossi csapata jobb volt, és Szoboszlai igazi világklasszis

Ilian Ilijev igazi világklasszisnak nevezte Szoboszlai Dominiket az Eb-selejtezős összecsapást követően.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a magyar csapat játékosa ünnepel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Ilian Ilijev bolgár szövetségi kapitány gratulált a magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy csütörtökön a szófiai 2-2-es döntetlennel kijutott az Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportból.

„El kell ismerni, Magyarország jobban játszott. Gratulálok az Eb-részvétel kiharcolásához. Szoboszlai Dominik ismét megmutatta, hogy igazi világklasszis” – kezdte értékelését az 55 éves szakember, akinek októberi kinevezése óta ez volt az első meccse a bolgár csapat kispadján. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Persze csalódottak vagyunk, mert nem ez az első eset, hogy az utolsó pillanatban kaptunk gólt, de jelen helyzetben a döntetlen nekünk jó eredmény.” A Csernomorec vezetőedzőjeként is tevékenykedő tréner elmondta, nem kezdték jól mérkőzést, s bár együttesének sikerült egyenlítenie, utána Valentin Antov kiállítása alapjaiban határozta meg a játék képét.

Mindig nehéz 10 emberrel játszani

„Mindig nehéz tíz emberrel játszani, főleg ilyen erős csapat ellen. Elsődleges célunk az volt, hogy ne kapjunk gólt. A második félidőben már jobban futballoztunk és nagyot küzdöttünk. Ez az igazi arca a csapatunknak. Így kell folytatnunk, akkor az eredmények is jobbak lesznek, az pedig megváltoztatja a teljes atmoszférát a válogatott körül” – tekintett a jövőbe Ilijev.

A szakvezető szót ejtett a létesítményen körüli eseményekről is. Ahogy fogalmazott, sajnálja, ami a Veszil Levszki Nemzeti Stadionon kívül történt, ugyanis a tüntető bolgár szurkolók autókat gyújtottak fel, a rendőrség pedig vízágyúval oszlotta fel a tömeget.

A magyar válogatott Aleksz Petkov 97. perces öngóljával mentette 2-2-es döntetlenre a bulgáriai összecsapást, a megszerzett egy ponttal pedig kijutott a jövő évi, németországi kontinenstornára. Amennyiben vasárnap a 11 találkozó óta veretlen nemzeti együttes legalább döntetlent ér el Montenegró ellen a selejtezősorozat utolsó fordulójában, akkor a csoportelsőséget is megszerzi, így az első vagy második kalapból várhatná december 2-án a hamburgi Eb-csoportsorsolást.

(MTI)