Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Ha néhány dologra odafigyelünk, nem is olyan nehéz a bocsánatkérés

Egy Oroszlánt például drága ajándékokkal is ki lehet engesztelni, de az Ikrek jegy szülötte jobban értékeli, ha inkább beszélgetünk vele.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

Többen is érezhetik azt az erőteljes érzést önmagukban, hogy mindenkinek meg akarnak felelni, míg mások sokkal inkább úgy gondolkodnak, hogy aki szereti őket, fogadja el őket épp úgy, ahogy vannak. Igazából mindkettővel azonosulni lehet, ha belegondolunk, hiszen az egy természetes dolog, ha azt szeretnének, ha a szeretteink, a hozzánk közel állók jó véleménnyel lennének rólunk. Baj akkor van, ha ez már mindenek felett fontos valaki számára, s ezáltal elnyomja önmagát, a saját igényeit. De az is érthető, ha azt szeretnénk, hogy az emberek úgy szeressenek minket, ahogy vagyunk, hiszen akkor nem kell megjátszanunk magunkat, elnyomni a saját érzéseinket, gondolatainkat, elvárásainkat. Ha azonban a viselkedésünk, szavaink már bántást, fájdalmat okoznak, elűznek mindenkit, aki valaha fontos volt, akkor kétségtelen, hogy változásra van szükség, de csakis a jó irányba, ami a saját érdekünket is szolgálja.

Ezáltal adódhatnak olyan helyzetek, hogy mélyen megsértünk valakit, esetleg más módon okozunk neki fájdalmat, amely miatt neheztelni kezd ránk. Ilyenkor mindenki arra vágyik, hogy mielőbb elnyerje a másik bocsánatát, erre pedig minden csillagjegy esetében megvan a legjobb módszer – írja a Blikk Rúzs.  A Kos esetében például az a legjobb, ha nem várunk sokáig a dologgal, mert e jegy szülötte nem teketóriázik sokat, és hamar másik partner, vagy esetleg barát után néz. Ha megbántottuk, egyszerűen és őszintén, minden mellébeszélés nélkül ismerjük be, hogy hibáztunk, majd kérjünk elnézést, és ígérjük meg, hogy többet nem fordul elő. Ez utóbbit azonban jó, ha meg is tartjuk, mert egy Kos ki nem állhatja, ha valaki megszegi az ígéretét. Ha pedig egy Bikával vesztünk össze, az első lépés, hogy elismerjük, neki is igaza volt. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Addig, amíg erre nem kerül sor, nem számíthatunk semmi jóra, ha ugyanis e jegy szülöttét sérelem éri, azonnal hallgatásba burkolózik. Továbbá jó ötlet, ha a jövőbeni konfliktusokra közösen kitalálunk vele valamilyen megoldást, amivel egészséges formában le lehet rendezni a vitás kérdéseket. Ezzel megnyugtathatjuk őt, hogy egy-egy összezördülés még nem jelenti a kapcsolat vagy a barátság végét. Az Ikrek ellenállását pedig mi mással lehetne jobban megtörni, mint a humorral. Küldjünk hát neki egy vicces üzenetet, ha azonban némi apróságnál nagyobbat vétettünk, akkor írjunk neki hosszú, szívhez szóló bocsánatkérést. Ezek után ne feledjük, még nincs minden rendben, meg kell beszélni vele a dolgot, különben azt fogja gondolni, hogy valamit elhallgatunk előle. Ahhoz, hogy elnyerjük egy Rák bocsánatát, türelemre, kitartásra, diplomatikai érzékre és tapintatra van szükség.

Ennek a csillagjegynek nem nehéz megsérteni az érzéseit, ezért soha ne csúfoljuk hibáiért, de a sajátjainkat se vicceljük el. Ha a párunk/barátunk e jegyben született, sokat segíthet az is, ha elmondjuk neki, képtelen vagyunk a szerelme, társasága nélkül élni. Majd készítsünk neki valami finomat, és kezdeményezzünk beszélgetést, ugyanis sok figyelemre van szüksége ahhoz, hogy érezze, fontos nekünk. Egy Oroszlánnál pedig dicsérettel lehet a legtöbbet elérni, de elsőként mindenképp kérjünk bocsánatot, csak ezt követően jelentsük ki, hogy meg sem érdemeljük a szeretetét. Halmozzuk el ajándékokkal (drága virág, csokoládé vagy bor), ez is sokat segíthet abban, hogy kedvező választ kapjunk esedezésünkre. Ez a csillagjegy igencsak értékeli a grandiózus gesztusokat, érdemes tehát mindent bevetni, s igyekezzünk bebizonyítani neki: mi is értékesek vagyunk a számára, így nem engedheti meg magának, hogy elveszítsen minket.

Amikor pedig egy Szűz jegyűtől kérünk bocsánatot, próbáljunk szépen és választékosan beszélni, ő ugyanis nem tűri a káromkodást. Viselkedjünk az etikett szabályai szerint: ez mindig meglágyítja a szívét. Sokat segítenek az aprónak tűnő gesztusok is, melyek nagyon sokat jelentenek neki, így az is, ha pontosak vagyunk, rendet rakunk a lakásban. De azt sem árt tudni, hogy a Szűz ki nem állhatja az érzelgősséget, vagyis próbáljunk meg logikával hatni rá. A Mérleg imádja, ha érdeklődnek iránta, és nagyon szeret beszélgetni is. Bókoljunk neki gyakran és fordítsunk több figyelmet arra is, hogy életben tartsuk vele a romantikát, vagy épp azt, hogy szoros maradjon a barátság. Amennyiben nagy bűnt követtünk el, egy formális bocsánatkérő levél sokat nyomhat a latban, de eme csillagjegynek az érzelmi biztonság is fontos, ezért meg kell győznünk arról, hogy számíthat arra, hogy megváltozunk.

A Skorpió jegyűek szerint a szavak nem sokat érnek, így ne is próbálkozzunk magyarázkodással, ehelyett tettekre van szükség. Így arra, hogy felhagyjunk az egyik rossz szokásunkkal, vagy arra, hogy megszakítsuk a kapcsolatot azzal a társasággal, amelyik a rosszba vitt minket. A legfontosabb, hogy mindig vegyük komolyan, ha egy Skorpió megfogalmazza ellenérzését valamivel kapcsolatban, ha ugyanis nem változtatunk, nem sok második esélyre számíthatunk. Így hát jobb, ha valóban megfontoljuk, hogyan fogunk cselekedni ezután. Míg a haragos Nyilast valamilyen szívhez szóló kedves üzenettel lehet meglágyítani. De egy aranyos kiscicának is biztosan képtelen lesz ellenállni, ugyanakkor fontos, hogy ehhez csak végső esetben forduljunk. Inkább előre biztosítsuk be magunkat azzal, hogy összehaverkodunk a barátaival, mivel a Nyilasok gyakran fontosabbnak tartják szociális kapcsolataikat, mint romantikus partnereiket. Ha tehát bekerülünk a „körbe”, sokkal nagyobb az esély rá, hogy elnyerjük a bocsánatát.

A Bak esetében lényeges, hogy őszinték és egyenesek legyünk, mert e jegy szülötte mérföldekről megérzi, ha valaki hazudni próbál neki. Ha hibát követtünk el, ismerjük be, majd találjunk ki egy tervet hogyan változtathatnánk annak érdekében, hogy javuljon a helyzet. Üres ígéretekkel semmire sem megyünk, de mivel a Baknak az anyagi biztonság is fontos, egy közös bankszámla sokat lendíthet az ügyünkön, esetleg az, ha némi anyagi támogatással hozzájárulunk ahhoz, amit nagyon szeret. Ha pedig haragszik ránk, semmiképp se gúnyoljuk ki, mert ezt nem tűri, onnantól kezdve bármit mondunk vagy teszünk, mit sem ér. Míg ha a Vízöntőt sértettük meg, hívjuk meg egy kávéra, hogy átbeszélhessük vele a problémákat és közösen kitalálhassunk rá valamilyen megoldást.

Egy Vízöntő ugyanis képtelen ellenállni a kreatív ötletelésnek, a heves érzelmi megnyilvánulásoktól viszont tartózkodjunk, illetve ne csimpaszkodjunk rá, mert akkor biztos, hogy messziről kerülni fog minket a későbbiekben. Ne titkoljuk el előle az igazságot soha, ő ugyanis jobban díjazza a fájó igazságot, mint a kegyes hazugságot. Játsszunk mindig nyílt lapokkal és biztosak lehetünk benne, hogy mi is ezt kapjuk majd cserébe. Ha pedig egy Halak jegyűről van szó, bízzuk magunkat a kegyeire, ő ugyanis nem bírja nézni, ha valaki szenved, vagyis borítékolható, hogy hamar megbocsát. Ugyanakkor ne követelőzzünk és ne akarjunk uralkodni rajta, mert így kisiklik a kezeink közül, barátként is örökre elveszíthetjük. Nagyon érzékeny, akivel csakis kesztyűs kézzel lehet bánni: legyünk vele kedvesek, gyengédek és figyelmesek, ezt nagyon értékeli. Illetve ha a különleges alkalmakon túl is kimutatjuk az iránta érzett szeretetünket, mindenképp nyert ügyünk van.