Clouds
21 Budapest
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,97 Ft
Font
437,26 Ft
Bitcoin
27,356 $

Bíróság kötelezi a sztrájk befejezésére a dél-afrikai egészségügyi dolgozókat

Fotó: Unsplash/ Marcelo Leal
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a kormányzati képviselők több alkalommal is közölték, hogy a sztrájk hátrányosan érintette a klinikák működését, a bíróság lépett.

Az Al Jazeera jelentése szerint a dél-afrikai munkaügyi fellebbviteli bíróság arra kötelezte a sztrájkoló állami egészségügyi dolgozókat, hogy fejezzék be az egyhetes munkabeszüntetést, mely az egészségügyi minisztérium közlése szerint az ország néhány nagyobb kórházának működését befolyásolta.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Hozzátették, hogy a bíróság hétfőn hozott végzése “segít stabilizálni az érintett kórházak szolgáltatásait”, kiemelve, hogy a “sztrájkoló dolgozókat arra utasították, hogy kedd reggelre térjenek vissza a munkába”.

Joe Phaahla dél-afrikai egészségügyi miniszter azzal indokolta a bíróság döntését, hogy a sztrájk megzavarta az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat az országban, ami “mérhetetlen szenvedéshez és frusztrációhoz vezetett a lakosság körében”, akiknek “kétségbeesetten szükségük lett volna az egészségügyi ellátásra és az életmentő kezelésekre”.

Az egészségügyi dolgozók munkabeszüntetése azonban nem volt véletlen: hiába tárgyaltak több alkalommal is a kormánnyal, egyik találkozó alkalmával sem sikerült megegyezésre jutniuk.