Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Bill Maher: a testpozitivitás miatt az amerikai túl kövérek lettek, hogy a hadseregben legyenek

Bill Maher, az HBO-n futó népszerű talk-show, a „Real Time with Bill Maher” műsorvezetője nem először tesz olyan nyilatkozatot, ami kiveri a biztosítékot a progresszívok körében.

...svg content...Fotó: EPA/Adam Warzawa
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Főként az Egyesült Államokban terjedt el egy vélemény, miszerint senkit nem szabad bántani azért, mert kövér. Ez tökéletesen rendjén való, bizony nem szabad ezért piszkálni senkit, főleg abban az esetben, ha ez betegség miatt van így.

Más a helyzet azonban, amikor valaki a rossz életmódja vagy a mozgáshiány miatt hízik el, őket biztatni kell arra, hogy változtassanak az életmódjukon – már csak azért is, mert ez hosszabb távon gyilkos lehet a számos egészségügyi komplikáció miatt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az úgynevezett testpozitivitás miatt viszont ez a biztatás is lehetetlenné vált bizonyos, főként progresszív amerikai körökben, mondván, ez „kövérfóbiás” és mindenki úgy szép, ahogy van. Ezzel sokan nem értenek egyet és Bill Maher is ebbe a kategóriába tartozik.

Maher szerint ráadásul nemcsak arról van szó, hogy a testpozitivitás és a „woke” kultúra miatt nem lehet őket kritizálni vagy biztatni a fogyásra, hanem ez már a hadseregre is komoly kihatással van, mert egyre nehezebb új katonákat toborozni.

Maher egy 2019-es New York Times cikkre hivatkozva jelentette ki, hogy már jelenleg is az amerikai haditengerészet állományának 20 százaléka elhízott, ezért ki is kellett vezetni a menüről a gyorskajákat és a cukros italokat.

„Ez szó szerint egy nemzetbiztonsági probléma most már. A sorkötelezettség óta a legalacsonyabb a sorozás aránya, főként azért, mert a 17-24 év közöttiek túl kövérek ahhoz, hogy harcoljanak”

Maga az amerikai védelmi minisztérium is úgy fogalmazott tavaly augusztusban, hogy az elhízottság negatívan befolyásolja a fizikai teljesítményt és ebből fakadóan a harci készültséget, nem is beszélve a hosszú távú egészségügyi problémákról, mint a cukorbetegségről vagy szívbetegségről.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.