Egyre több helyen zárják be a belső tereket, hogy megelőzzék a védettségi igazolvány körüli konfliktusokat
Több vendéglátóhely is zárva tartja a belső tereit a Balaton környékét, ugyanis elejét szeretnék venni annak, hogy a védettségi igazolvány miatt konfliktusok alakuljanak ki.
Az ATV riportjából kiderült, egy gyenesdiási cukrászda tulajdonosa elhatározta, egyelőre csak a teraszokon fogyaszthatnak a vendégek, így mindenki leülhet, még azok is, akiknek nincs védettségi igazolványa.
„Miután nem szerettünk volna olyan helyzeteket teremteni vagy olyan helyzeteknek az elszenvedői lenni, amikor esetleg kellemetlen szituációba kerülnek a vendégeink vagy akár mi vagy a dolgozóink, ezért döntöttünk úgy, hogy nem adunk teret annak, hogy bárkinek vitatkoznia kelljen vagy bizonyítania, hogy márpedig van igazolványa, csak otthon hagyta” – magyarázta a Móni Cukrászda tulajdonosa, Kövérné Kalmár Mónika.
A vendégek úgy gondolják, a lépéssel elkerülhető, hogy védettségi igazolvánnyal kapcsolatos viták és konfliktusok alakuljanak ki, és nekik is sokkal könnyebb az eligazodás.
Egy másik, keszthelyi étteremben a tulajdonos elmondta, nyitva hagyják a teraszt és a belső teret is, védettségi igazolványt pedig kérniük sem kell, a betérő vendégek automatikusan felmutatják azt.