Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Béremelést követelnek a BKV szakszervezetei, ha nem kapják meg, sztrájk lehet

Pénteken kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a BKV Zrt. szakszervezetei – 6 százalékos béremelést kérnek.

...svg content...Budapest, 2020. november 26. Kovács Gábor, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének állomás- és gépkocsivezetője a mentőállomásra indul a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.-nél, buszsofőrként betöltött másodállásában elvégzett kora reggeli műszakja után a fővárosi Mexikói úti buszmegállóban 2020. november 17-én. A háromgyerekes családapa részmunkaidős buszsofőrként egészíti ki mentős fizetését. Az életmentésre tervezett Mobile Intensive Care Unit (MICU), azaz mobil intenzív egység az ország egyetlen olyan mentőautója, amely mozgó intenzív osztályként funkcionál, akár komolyabb beavatkozások is elvégezhetők benne. A mentőautó tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz, és szinte kizárólag kritikus állapotú sérültekhez küldik. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A BKV Zrt. szakszervezeteinek közleményében arról írnak, kollektív munkaügyi vita során sztrájk is kezdeményezhető, ha nem születik érdemi megegyezés.

A szervezetek figyelmeztettek, már egyeztetés ideje alatt is indítható egyszer, legfeljebb 2 órás figyelmeztető jellegű sztrájk. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárásának érdekében jelentették be a kollektív munkaügyi vitát – 6 százalékos bérfejlesztést, valamint 10 százalékos cafeteria emelést kérnek.

A BKV vezetése azt ígérte, a tulajdonossal együtt megvizsgálják az emelés lehetőségét, és közösen megkeresik a szükséges pénzügyi forrásokat.

A vezetőség eddig is próbált megállapodni a szakszervezetekkel a 2021-es juttatásokról, azonban a megegyezést a pandémiával súlyosbított, forráshiányos időszak jelentősen megnehezítette.

„Bízunk benne, hogy ezek a törekvések sikerrel járnak, viszont a mostani, rendkívüli időszakban szükségünk van az érdekképviseletek megértő és türelmes támogatására is” – olvasható a BKV közleményében.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Tűzeset a Camponában: visszaengedték a személyzetet

Időközben visszaengedték a személyeztet a budapesti Campona bevásárlóközpontba, az éttermet kivéve, ahol a tűz keletkezett.