Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Benyújtotta lemondását Gabriel Attal, Franciaország miniszterelnöke

Bejelentette lemondási szándékát Gabriel Attal, Franciaország miniszterelnöke, miután pártja elvesztette többségét a parlamentben.

...svg content...Fotó: EPA/VALENTINA CAMU
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A választások második fordulójának előzetes eredményei szerint a baloldali Új Ökológiai és Szociális Népszövetség (NUPES) szerezte meg a legtöbb szavazatot, ami komoly kihívást jelent a kormányzó párt számára.

„Politikai táboromnak ma este nincs többsége”, jelentette ki Attal, utalva a választási eredményekre. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A miniszterelnök közölte, hogy holnap reggel nyújtja be hivatalosan lemondását Emmanuel Macron elnöknek, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szükséges ideig ellátja feladatait.

A lemondás bejelentése várhatóan további politikai tárgyalásokat indít el Franciaországban, ahol a választások második fordulója komoly meglepetéseket tartogatott. Az előzetesen befutónak vélt Nemzeti Tömörülés az exit-poll adatok szerint csak a harmadik helyre szorult, míg Emmanuel Macron „Együtt!” nevet viselő pártja a második helyre futhat be.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.