Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Beismerő vallomást tett a rendőrgyilkos

TÉMÁK:
#18 #Budapest
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha egészen eddig tagadta szörnyű tettét, most beismerő vallomást tett az ámokfutó rendőrgyilkos.

A Magyar Nemzet értesülései szerint letartóztatták a rendőrgyilkos 35 éves Sz. Szilárdot, aki beismerte a gyilkosságot és a két másik rendőr megsebesítését is, továbbá, hogy drogfogyasztó. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt február 15-ig letartóztatta a férfit.

A férfit elmemegfigyelő intézetbe szállítják, ahol azt fogják vizsgálni, hogy beszámítható volt-e a gyilkosság elkövetésekor, valamint, hogy nem szenved-e büntethetőségét kizáró elmebajban.

Így történt a tragédia

Mint ismert, 2023. január 12-én este, egy Budapest XI. kerületi társasházból állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, mivel az ott lakó 35 éves férfi kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.

A helyszínre érkező rendőrök a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a férfit, aki eközben az eljáró rendőrökre támadt, és próbálta megakadályozni a bilincselését. Ennek során az elkövető egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel azért, hogy megölje őket, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadás következtében az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette. A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Az ügyészség ezt állapította meg

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, cselekményét garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.