Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Reagált a Bayern München a Tuchel jövőjét firtató kérdésekre a vereség után

A Bayern München vezetősége egyértelműen fogalmazott Tuchel helyzetét illetően, aki egy igen fontos bajnoki csatát vesztett el szombaton a Bayer Leverkusen ellen.

Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, a Bayern München 3-0-s vereséget szenvedett a rivális Bayer Leverkusen otthonban szombat este. Sokba kerülhet mindez a csapatnak hosszú távon, mert a Leverkusen előnye már 5 pont, és még mindig veretlenek, ami szintén Xabi Alonso neve mellett szól, aki a Münchenhez képest egy gyengébb kerettel remekel a Bundesligában.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern München főnöke a lelátóról nézte végig csapata szenvedését, amiről megvolt a véleménye, és természetesen végtelenül csalódott, még akkor is, ha tudták jól, hogy ez egy igen nehéz mérkőzés lesz. „Szerintem jól kezdtünk, az első 10-15 perc rendben volt. Az volt az érzésem, hogy kiegyenlített a játék, és a Leverkusen nem volt annyira domináns, bizonyos szinten mi irányítottuk a mérkőzést, majd elvesztettük a fonalat.” – idézte a Bild a szakembert. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Dreesen szerint Tuchelt kell megkérdezni arról, ennek mi volt az oka, és tisztában van azzal, hogy ez a vereség döntő lehet a bajnoki cím szempontjából. „Ez volt az a mérkőzés, amit hetek óta egész Németország már nagyon várt, és sajnos megérdemelten kaptunk ki.” Sokakat meglepett Tuchel felállása, ami lehetséges, hogy súlyos hiba volt a részéről.

Tuchel jövője egyelőre nincs veszélyben

„Nem szeretnék túl sokat spekulálni a felállást illetően. A Leverkusen egyszerűen jobb volt, megérdemeltük a vereséget, és ezt szimplán el kell fogadnunk. Szerencsére van még 13 mérkőzésünk, és reménykedhetünk abban, hogy a Leverkusen botlani fog egy-két alkalommal.” – folytatta a Bayern főnöke.

Hangsúlyozta, nem adják fel, és amíg adott a matematikai esély, addig hinni fognak. „Nem adjuk fel, ott kell lennünk, amikor a Leverkusen megbotlik. Egy olyan meccs után pedig, mint a mai, össze kell szednünk magunkat, és előre tekintenünk.” Ami pedig Tuchel jövőjét illeti, Dreesen elég egyértelműen fogalmazott a sajtó előtt.

„Semmi sem fog változni. Előre tudtuk, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, más eredményt szerettünk volna. A következő meccsekre koncentrálunk.” – fogalmazott a Tuchelt érintő kérdésre, majd a Bild ismét az edző helyzetéről kérdezett. „Nem szeretem ismételni önmagam, szóval marad az, amit az előbb mondtam.”