Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Bayer Zsolt: számomra minden békemenet egy csoda

Örömmel tölti el, hogy milyen sokan jelentek meg és fejezték ki a béke iránti elkötelezettségüket.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már az esemény kezdete előtt bizonyossá vált, hogy minden korábbi rekord megdől az idei Békemeneten, amit a kormány hirdetett. Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt a helyszínen, ahol minden idők egyik legerősebb beszédét adta elő.  A kormányfő fontosnak tartotta, hogy a sok ezres tábor előtt üzenjen a Margitszigeten.

Illetve persze azoknak is, akik a televízión keresztül vagy online formában követték figyelemmel a történéseket. A Békementről készült helyszíni felvételek ezen a linken keresztül érhetők el, ha valaki szívesen megtekintené őket. Nemrégiben pedig egyebek mellett Bayer Zsolt publicista is értékelte a Békemenetet a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Mint mondta, örömmel tölti el, hogy milyen sokan jelentek meg és fejezték ki a béke iránti elkötelezettségüket. „Számomra minden békemenet egy csoda, hiszen ezeken az alkalmakon együtt vagyunk” – fogalmazott a publicista, aki 2012 óta minden békemeneten részt vett. A kötelező sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban pedig arra tért ki:

Manfred Weber egészen odáig elment, hogy már nemcsak a férfiak, hanem a nők besorozását is támogatná. Bayer egyúttal egy közvélemény-kutatásra is felhívta a figyelmet, miszerint Németországban a 40 év alattiak döntő többsége még akkor se lenne hajlandó hadba vonulni, hogyha a hazáját megtámadnák.