Megjelent Steamen a Battlefield 2042 paródiajátéka

Steam
not image

Kulcsár Péter

2022. január 4. - 23:01

A Clownfield 2042 néven futó alkotás rendkívül pozitív értékeléseket kapott a videójáték-megosztó platformon.

A Battlefield 2042-ből finoman szólva sem az a játék lett, amit a rajongók többsége szeretett volna látni 2021-ben a DICE fejlesztői gárdától. A game ugyan megváltoztatta a népszerű FPS-sorozat néhány alapvető elemét, és új ötletekkel helyettesítette azokat, ám a játékosok nem voltak túlságosan elragadtatva a módosításoktól.

Ha mindez nem lett volna elég, a Battlefield 2042 megjelenését komoly játékmeneti problémák jellemezték, és bár a hibák egy részét azóta kijavították, sokan még most is rengeteg bugba és glitchbe ütköznek, amelyek ellehetetlenítik a gördülékeny gameplay-t.

A DICE alkotása Steam-en “többnyire negatív” értékelésekkel büszkélkedhet, melynek köszönhetően a 2021-es év egyik legrosszabb játékaként vonult be a gaming platform történelmébe.

Egy tehetséges indie fejlesztői csapat az AAA-game sikertelenségén és bonyodalmain felbuzdulva létrehozta a Battlefield 2042 paródiáját Clownfield 2042 néven, ami most akciósan, mindössze 0,71 euróért beszerezhető Steamen, így ha szeretnénk humorral feledtetni frusztrációnkat, pár száz forintért cserébe megtehetjük.