Akkorát csalódott az EA a Battlefield 2042-ben, hogy ingyenessé tehetik

EA
not image

Kulcsár Péter

2022. január 21. - 15:57

Enyhén szólva is óriási csalódást okozott a rajongók és a kritikusok számára a régóta várt next-gen multiplayer lövölde, amelyről azt rebesgetik, hogy hamarosan ingyenesen kínálhatják.

Továbbra is negatív értékelésekkel bombázzák platformoktól függetlenül a Battlefield 2042-t, ami nem véletlen, hiszen minden idők egyik leggyalázatosabb FPS-ét tette le az asztalra a DICE stúdió, ami miatt az EA kiadó elkezdett gondolkozni azon, hogy hozzácsapja a game-et valamelyik szolgáltatásához.

Tom Henderson iparági szivárogtató legutóbbi Twitter-bejegyzéséből megtudhattuk, az EA hatalmasat csalódott a játék teljesítménye miatt, ezért minden lehetőséget megvizsgálnak annak kapcsán, mi legyen a game sorsa a közeljövőben.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen módon válhat ingyenessé a Battlefield 2042, egyesek szerint csak bizonyos elemeit tennék mindenki számára elérhetővé, mások úgy vélik, a teljes játékot free-to-play-jé varázsolhatják, ezáltal megmenthetik a franchise renoméját.

Bármi is legyen az igazság, a kudarcot egyhamar nem fogják elfelejteni, mint ahogyan a Battlefield-rajongók sem heverik majd ki azokat a megpróbáltatásokat, amiket a megjelenés során át kellett élniük a félkész FPS miatt.