Annyira népszerűtlen a Battlefield 2042, hogy már a csalóprogramok fejlesztői is otthagyták

EA
not image

Kulcsár Péter

2022. január 15. - 01:24

Az egyik legnépszerűbb cheatkészítő programozói gárda úgy döntött, a csökkenő játékosszám miatt megszüntetik a game támogatását.

A Battlefield 2042 kezdeti pozitív fogadtatása ellenére a megjelenés utáni időszak negatív kritikákhoz és frusztrált játékosok garmadájához vezetett, akik inkább visszatértek a régebbi címekhez, mintsemhogy a bughalmaznak és glitchparádénak minősített lövöldével foglalkozzanak.

Habár a DICE azt ígérte, hogy az elkövetkező hetekben-hónapokban kijavítja a felmerülő hibákat, a játék olyannyira félkész állapotban van, hogy még ezek a hírek sem győzték meg a rajongókat arról, hogy kitartsanak a game mellett, így nem véletlen, hogy rengeteg refund született.

Az események apropóján Panfyero, az AIMEXCHEATS nevű csalóprogramokkal foglalkozó csapat egyik tagja a közösségi oldalán bejelentette, többé nem támogatják a játékot, mivel folyamatos teljesítményproblémákba ütköztek, amelyek hatással vannak a cheatekre is.

A cheat-gyártó átváltja a meglévő előfizetéseket más játékokra, például Call of Duty-ra, viszont a Battlefield 2042-vel nem folytatják, csak abban az esetben, ha sikerül helyrerázni a szebb időket is megélt multiplayer FPS legújabb részét.