Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Drámai módon esett ki a Barcelona a PSG ellen a Bajnokok Ligájából

A Barcelona hazai pályán fogadta a PSG-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, míg a Dortmund odahaza igyekezett továbbjutni az Atletico Madrid ellen.

...svg content...Fotó: EPA/Alberto Esteve
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mindkét spanyol csapat egygólos előnyből várhatta a visszavágót, viszont az Atletico idegenben, Németországban lépett pályára, így papíron nehezebb dolguk volt. A Barcelona 3-2-re győzte le a PSG-t Párizsban egy nagyon emlékezetes első meccsen, és mivel az idegenben lőtt gólok már nem olyan hangsúlyosak, mint korábban, a franciák kevésbé voltak problémás helyzetben.

Túl sokat nem kellett várnunk az első gólra, amit Raphina gyűjtött be a 13. percben. A franciaországi mérkőzés hőse nagyon közelről talált be Yamal parádés szólóját és gólpasszát követően. Ezzel rögtön 4-2-re módosult az állás, és eldőlni látszott a negyeddöntő, bár ekkor még nagyon sok volt hátra. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Gyakorlatilag az első valamire való helyzetből szerzett gólt a Barcelona, addig javarészt a PSG birtokolta a labdát, ám ez inkább volt meddő fölény, mintsem komoly veszély. A 28. percben Mbappé villant, nagyon közel volt a gólhoz, Ter Stegen viszont szenzációsan védett, leért azelőtt, hogy a labda a hálóban kötött volna ki.

A piros lap mindent megváltoztatott

Egy perccel ezután jött a dráma, amikor Araújo lerántás miatt piros lapot kapott. A játékvezető szigorú ítéletet hozott, és alig pár centi kellett volna ahhoz, hogy büntetőt is ítéljen. Araújo igyekezte meggyőzni a bírót, hogy bírálja felül a döntését, ám nem járt sikerrel, így a PSG reményei hirtelen visszajöhettek.

Xavi gyorsan reagált a piros lapra, Yamalnak kellett elhagynia a pályát, aminek a tinédzser láthatóan nem örült. Hamar kihasznált a PSG az emberelőnyt, és a sors fintoraként az a Dembélé talált be, aki korábban a Barcelona egyik legjobbja volt. Neymar utódjának szánták, gigantikus összeget fizettek érte, de rengeteget volt sérült, majd amikor Xavi irányítása alatt helyreállt a karrierje, hirtelen Párizsba szerződött, amit sokan nem bocsátottak meg neki.

Már a második félidő elején két gólt is lőhetett volna a PSG, majd jött Vitinha átlövése, és az 54. percben hirtelen 4-4-re álltak a felek összesítésben. Fordulásból Gündogan találhatott volna be, de a katalánoknak nem volt szerencséjük. Sőt, Xavi olyannyira nem bírt magával, hogy belerúgott egy térelválasztó elembe, aminek piros lett az eredménye.

Ekkora teljesen összeomlott a Barca, Dembelé a következő gólban is benne volt, ugyanis őt buktatták a 16-oson belül, Mbappé pedig nem hibázott, és a 61. percben 3-1-re módosította az állást. A katalánok mindent egy lapra feltéve támadtak, és meg is voltak a helyzeteik, ám azokat nem tudták berúgni, így ha drámai módon is, végül búcsúztak a Bajnokok Ligájától. Az utolsó gólt Mbappé rúgta, közvetlen azután, hogy Ter Stegen két újabb nagy védést mutatott be, de hiába.

A másik oldalon is drámai volt a helyzet, miután a Dortmund a 34. és a 39. percben is betalált a spanyolok kapujába. A második félidő legelején Hummels öngólja, majd Correa gólja megint mindent átírt. Őrületes percek következtek, amikor a 71. és a 74. percben Fülkrug és Sabizter gólt ünnepelhetett, mely továbbjutást ért a németeknek. 4-2-re nyertek odahaza, összesítésben pedig 5-4-gyel mentek tovább, így rögtön a két esélyesnek tartott csapat kiesett.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.