Ultimátumot kapott a Barcelona fiatal tehetsége, küszöbön a távozás

Fotó: Twitter/Ilaix Moriba
not image

Nagy Noel

2021. július 30. - 14:56

Folytatódik a szappanopera az FC Barcelona és az egyik legnagyobb tehetsége, Ilaix Moriba között, aki még mindig nem írta alá a szerződéshosszabbítást.

A katalánok pénzügyi helyzete nem éppen kedvező jelen állás szerint, ezért nem lehet arra számítani, hogy ezen a nyáron nagy világsztárt zsebelnek be jelentősebb összegért. Éppen ezért arra törekednek, hogy a legértékesebb kincseiket megtartsák.

Ennek ellenére relatíve sikeres átigazolási időszakot tudhatnak maguk mögött, ugyanis ingyen megszerezték Memphis Depay, Sergio Agüero és Eric Garcia játékjogát, Emerson Royal pedig pénzért érkezett a csapathoz.

A katalánok egyik legfontosabb húzása mégis az volt, hogy sikerült megállapodni Lionel Messivel a hosszabbításról, amit már csak hivatalosan be kell jelenteni. A probléma azonban ott van, hogy a Barcelonának játékosokat kell eladnia, hogy megfeleljenek a La Liga pénzügyi fair play szabályainak.

Antoine Griezmann és Philippe Coutinho távozásával lehet szinte biztosan számolni, amennyiben találnak vevőt, azonban az elmúlt hetek kibontakozó szappanoperájából kiindulva úgy tűnik, egy fiatal csillaguktól is búcsút kell inteni.

Ilaix Moriba ugyanis továbbra sem hosszabbította meg a szerződését, a 18 éves középpályás ugyanis jobb feltételeket szeretne kialkudni magának. Ezt már a Barca szankcionálta is, többek között nem edzhet a felnőtt csapattal a mizéria végéig.

A Mundo Deportivo értesülései szerint pedig patthelyzet állt elő: hiába Moriba – a keretben betöltött szerepéhez képest – jelentős pénzügyi követelései, a klub vezetősége nem hajlandó neki újabb, kedvezőbb kontraktust ajánlani.

Joan Laporta és a sportvezetőség ugyanis kijelentették, hogy ez az utolsó ajánlatuk a fiatal tehetség felé, amennyiben ezt nem fogadja el, akkor távozhat a klubtól. Így pedig egy nagyon értékes tálentumot buknának a Camp Nou-ban.

A kérők pedig már lesben állnak, a Manchester City és a Juventus érdeklődése tűnik a legtisztábbnak, a gránátvörös-kéknél azonban továbbra is reménykednek abban, hogy sikerül megállapodásra jutni az ifjú középpályással.