Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Már merülni kezdett az autó, amikor az apa utolsó erejével megmentette a lányait

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nyomok alapján Dowler megpróbálta betörni az ablakokat, hogy még időben ki tudjon úszni a partra, ahogy a lányai tették, sajnálatos módon azonban nem járt sikerrel.

Az MLive a rendőrségre hivatkozva jelentette, miszerint egy édesapa vasárnap kora reggel hunyt el, miután az autója elmerült az Ottawa megyei Macatawa-tó vizében, de még volt annyi lélekjelenléte, hogy a lányait előtte megmentse.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

A nyomozók úgy vélik, hogy az 52 éves Jon Paul Dowler teljesen eltévedt a sötétben, amikor valahogyan kikötött Park Township déli részén, egészen pontosan egy meredek lejtőnél, amely egyenesen a Michiganben található tóhoz vezet.

Ám amikor az autó eleje süllyedni kezdett, az apa valahogyan megoldotta, hogy a lányai egy kisebb nyíláson keresztül kijussanak. Majd megpróbálta betörni az ablakokat, hogy ő is ki tudjon úszni a partra, ahogy a lányai tették, sajnálatos módon azonban nem járt sikerrel.

A 8 és 10 éves gyerekek hajnali 2 óra körül értek ki a partra, aztán segítségért indultak, de a környéken több tóparti ház is üresen állt, így csak reggel 9 órakor, 200 méterre a helyszíntől találtak valakit, akinek röviden elmesélték a történteket – derül ki a New York Post beszámolójából.

„Azóta is próbálunk beszélni a két kislánnyal, de nagyon zavartnak tűnnek. A szavaik alapján eltévedtek, és csak haza akarnak jutni. A családjuk állítólag Otsego megyéből származik”

– mondta Eric Westveer, a helyi seriff hadnagy.