Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Pár óra leforgása alatt víz alá került a badacsonyi strand.

...svg content...Fotó: MTI/Katona Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Haragos arcát mutatta kedd reggel a Balaton. A feltámadó északkeleti szél tolja ki a tó vizét, melynek ezúttal a badacsonyi strand esett áldozatául. A vízügyi adatok alapján hétfő este 18 óra és kedd reggel 7 óra között 15 centiméterrel emelkedett meg a vízszint Badacsonynál.

Az Időkép webkamerája meg is örökítette, ahogy a hatalmas hullámok kicsapnak a strandra, majd pár óra leforgása alatt szinte teljesen víz alá került. Egyébként múlt hónap végén Balatonfüreden és Csopakon is hasonló est történt, amikor a viharos délnyugati szél megbillentette a magyar tenger vizét.

Két hete pedig szintén arról számoltunk be, hogy megbillent a Balaton a viharos szél miatt: a tó északi és déli partja között több mint 30 centis különbség alakult ki a vízállásban. Az akkori adatok szerint a Balaton átlagos vízállása 124 centiméter volt, ami hetek óta nem változott.

Az északi, északnyugati viharos szél április 10-én, szerda reggel viszont 144 centis vízállást is okozott Balatonmáriafürdőnél, míg a tó ellentétes oldalán, Balatonfűzfőn 111 centire csökkent a vízszint. A víz hőmérséklete pedig 15,5 Celsius fok volt Siófoknál.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.