Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,68 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
457,09 Ft
Bitcoin
68,408 $

Megbillent a Balaton a viharos szél miatt

A tó északi és déli partja között több mint 30 centis különbség alakult ki a vízállásban.

...svg content...Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vízügy adatai alapján a Balaton átlagos vízállása 124 centiméter, amely már hetek óta nem változik. Az északi, északnyugati viharos szél szerda reggel viszont 144 centis vízállást is okozott Balatonmáriafürdőnél, míg a tó ellentétes oldalán, Balatonfűzfőn 111 centire csökkent a vízszint.

A víz hőmérséklete Siófoknál 15,5 Celsius fok. A legmagasabb nappali hőmérséklet az üdülőrégióban 15-16 fok körül alakul, estére 13 fok köré hűl le a levegő – írja az Economx a HungaroMet Zrt.-re hivatkozva. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

Hozzáteszik, az előrejelzés alapján a Balatonnál az élénk-erős (30-45 km/h, helyenként 50 km/h) alappal fújó északi, északnyugati szelet erős (45-60 km/h), gyakran viharos (60-70 km/h) lökések kísérhetik. Délután viszont valamelyest csillapodhat a szél ereje.

A vastagabb fátyolfelhők mellett időnként a középszintű felhőzet is megnövekedhet, ám csapadékra nem kell számítani – jegyzik meg. Korábban azt is megírtuk, hogy április 1-jén beindult a viharjelző rendszer a nagyobb magyarországi tavakon, s egészen október végéig működni is fog.

Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy a masszív déli szél miatt március végén kiöntött a Balaton: jóformán elárasztotta a balatonfüredi sétányt. A helyi tűzoltóknak kellett megküzdeniük a helyzettel, de nem volt túl egyszerű dolguk.